Sommarpremiär för Kungsberget 1 juli

Den 1 juli klockan 10 öppnar Kungsberget upp för sommarsäsongen 2021. Välj mellan flera olika aktiviteter, allt från cykelleder för alla åldrar och nivåer till padel, bollsport och skateboard.

Kungsberget ska bli en året runt-anläggning. Från åttastolsliften Kungs8:an når du alla cykelleder. På toppen når du också Glasscaféet. Sommaraktiviteter för besökare och gäster är:

  • liftburen flow-cykling och cross country-cykling
  • padelbana
  • beachvolleyboll
  • basketkorg
  • juniorpumptrack
  • skateboardramp

Familjevänliga cykelleder

När vi planerade sommarsatsningen så utgick vi från vår vintermålgrupp, familjerna. Vi känner dem och de känner oss, de vet vad vi står för och vad man kan förvänta sig när man kommer till Kungsberget. Så när vi skissade upp cykellederna var utgångspunkten att det skall finnas leder där hela familjen kan ta sig ned, på den enklaste av mountainbikes, säger Anders Källström, vd för Branäsgruppen som äger och driver Kungsberget.

I Björnbuseland har det byggts ett 120 meter långt åkband som sträcker sig till toppen av området och som kan användas både sommar och vinter. Sommartid når man med åkbandet tre leder för de allra minsta varav två är små kopior av de tuffaste hopplederna.

Det finns också cykelleder för avancerade åkare

Det finns även leder i blå och röd svårighetsgrad och ett antal riktigt tuffa leder för de mest avancerade åkarna.

2500 bäddar och expanderar

Vi har i dagsläget 2500 bäddar och expanderar kraftigt. Satsningen på sommaren är ett steg i den expansionen med mål att få beläggning året runt. Nu ser vi verkligen fram emot att träffa gästerna den 1 juli, fortsätter Anders.

Läs mer på Kungsbergets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Barn som cyklar mountainbike på cykelled på Kungsberget.