Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sopbilar har kartlagt mobiltäckningen i Gästrikland

Hur är täckningen på din mobil? Nu finns tackningskollen.se, ett verktyg för att jämföra vilken operatör som har bäst täckning i ett visst geografiskt område.

Samtliga Gästrikekommuner har tillsammans genomfört en analys av mobiltäckningen i Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo samt Älvkarleby. Resultatet av mätningen är användbar som underlag vid digitalisering av kommunernas olika verksamheter men kan även ha stort intresse hos dig som bor eller är verksam i regionen.

Fyra stora mobiloperatörer

Med analysverktyget Täckningskollen har mätningar genomförts för att kontrollera vilken täckning som fyra stora mobiloperatörer har runt om i kommunerna.

Mäturustning i sopbilar

I samverkan med samtliga Gästrikekommuner har Gästrike återvinnare genomfört en analys av mobiltäckningen i Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo samt Älvkarleby.

Mätningarna har gjorts genom att mätutrustning placerats i sopbilar, som under perioden juni – september besökt såväl permanent boende som sommarboende.  

Om Täckningskollen

Täckningskollen hittar du på tackningskollen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sedan klickar du dig vidare på kartan.

Täckningskollen är ett analysverktyg som bolaget IQMTEL använder för att samla in täckningsdata. Data kan sedan nyttjas för att jämföra vilken operatör som har bäst täckning i ett visst geografiskt område. Mätutrustningen har tillhandahållits via Region Gävleborg och mätningarna har genomförts av Gästrike återvinnare.

Samordning av mätningen har skett via Gemensam nämnd för verksamhetsstöd där Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo ingår.

Sidan uppdaterad: 2017-09-21 14.36
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Fingrar som skriver på en smartphone