Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Stort programutbud på Kulturcentrum i höst

Återigen över 100 programpunkter när Kulturcentrum presenterar höstens utbud - och där mer än 70 evenemang har fri entré. Kulturcentrum lovar en välfylld kultur- och nöjeshöst.

Fri entré på de flesta evenemang

Konserter, nöje, konst, litteratur, samtal och scenkonst med nationella och lokala artister, författare och konstnärer – Kulturcentrum utlovar ett stort programutbud i höst. Den sjunde upplagan av Kulturcentrums samlade program bjuder både på återkommande koncept och en del nyheter. Liksom tidigare finns ambitionen att presentera ett brett innehåll där alla åldrar och smaker kan hitta något intressant. Majoriteten av alla evenemang har fri entré. Av ca 100 programpunkter är mer än 70 av dem gratis att gå på och ta del av!

Marit Bergman, John Lindberg Trio, Ika & Åke, Jonas Hassen Khemiri med flera

På husets musikscener återfinns bland andra John Lindberg Trio, Marit Bergman, Babben Larsson och Magnus Bäcklund tillsammans med Sandviken Big Band. Höstens musiksoppor presenterar älskvärda visor, stora känslor, improviserad musikglädje med MA Numminen, Svante Thuresson och Camilla Backman. Symfonisk mångfald bjuder både Sandviken Symfoniorkester och Gävle Symfoniorkester på.

För barn och familj händer det alltid något på lördagar. I november dansar Ika och Åke in i Teaterbruket, arabiska teatern ger föreställningen Den Lille Prinsen och Tvärslöjd bjuder på magisk nycirkusföreställning. Rytmik på biblioteket och Pekboksäventyr för de allra minsta besökarna och eget skapande och berättande på Trampolin.

Två 100-års jubilarer

Hösten uppmärksammar inte mindre än två 100-års jubilarer – sandvikenpoeten Stig Sjödin och Finlands självständighet. Litteraturpriset till Stig Sjödins minne delas för första gången ut i Sandviken och Konsthallen visar jubileumsutställningen Har ni flaggproblem? Dessutom blir det under oktober ett gediget program av aktiviteter med anknytning till jubilaren.
Finland 100 år uppmärksammas med konserter med finska artister som MA Numminen och Kamus Quartet. Konsthallen visar Cleaning Tapes – filmer, fotografi och dokumentärt arbete av finske Mika Taanila och i Biblioteket blir det högläsning av finska författare på svenska eller finska.

Nyheter för höstens föredrag och samtal

En av höstens nyheter är Jag, konstnär - en mötesplats som erbjuder möjligheten till nya bekantskaper och konstupptäckter. Lässatsningen En svensk läsklassiker går in i andra halvlek med författarmöten som Ola Larsmo och Jonas Hassen Khemiri inom ramen
för författarscenen Bläck. Hösten bjuder också på tillfällen att lära känna både Sandvikens och Gävles fristadskonstnärer – musikern och poeten Mikhail Borzykin och konstnären Issa Touma.

Hämta ditt exemplar av programboken

Programboken finns att hämta i Kulturcentrums reception eller hämta den som pdf här:

Kulturcentrum - Program hösten 2017PDF (pdf, 2.2 MB)

Alla evenemang finns även på Kulturcentrums evenemangssida:

Kulturcentrums evenemangssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-09-05 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se