Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Storviksbadet ska renoveras!

Sandvikens kommun är mycket positiv till en ny gåva från Göranssonska Stiftelserna. Det innebär fortsatt satsning på Storvik med den planerade allaktivitetshallen och dessutom renovering av Storviksbadet.

Göranssonska Stiftelserna har nu beslutat att stå för 20 miljoner i ytterligare investeringar.

Vi ser att detta ligger i våra åtagande för barn och unga. Det ger ökade möjligheter för rörelse, livskvalitet och simträning, säger Henning Eneström, ordförande för Stiftelsen Albert & Annas minne och fortsätter, vi ser fram emot att alla nästa sommar kan plaska med tårna.

Den här satsningen kommer att komma alla barn och ungdomar i Sandvikens kommun till del, vilket är helt i linje med vår stiftelses inriktning. För oss är det också viktigt med satsningar såväl i tätorten som i kommundelarna, säger Peter Svensson, ordförande för Sigrid Göranssons Stiftelse.

Tillsammans med Sandvikens kommuns satsning på 5 miljoner och årligt driftsbidrag gör gåvan det möjligt att renovera badet utifrån dagens krav på miljö och säkerhet.

Jag är grymt glad över gåvan. Politik och att leda en kommun är många gånger att prioritera mellan olika önskningar, krav och förväntningar. Tack vare Göranssonska Stiftelserna kan vi nu kombinera stora investeringar i nya hallar och Parkhallen med att behålla Storviksbadet, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande.

En stark tro på Storviks utveckling

Sandvikens kommun är i positiv utveckling och Storvik är ett viktigt tillväxtområde i kommunens översiktsplan.

Vi tror på Storvik, oavsett vad som sagts eller upplevts, och vi har de senaste åren investerat mycket och kommer investera ännu mer. Vi är också rörda över engagemanget från storviksbor och andra kommuninvånare. Vi fortsätter utveckla vår kommun tillsammans, fortsätter Peter.

Storviksbadet öppnar igen sommaren 2022

Projekteringen fokuserar på att badet ska öppna för besökare sommaren 2022. Sandvikens kommun har inte möjlighet att öppna badet i sommar på grund av flera orsaker: drifttekniskt, osäkerhet i restriktioner på grund av pandemin och personalbrist på Parkbadet när det gäller personal med livräddande kunskaper.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Storviksbadet