Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Suleyman och Salih på Jansasgrillen plussar centrum

Suleyman Ogur är ägare till Jansas grill och restaurang. Tillsammans med Salih Cetin och sina andra medarbetare driver han restaurangen som ligger bredvid Jansasparken. De ser fram emot när parken blir färdig och tror på fler kunder när det sker.

Tillsammans Plussar vi centrum. Under hösten 2014 fick kommunen mer än 1600 idéer och önskemål från sandvikenbor om hur centrum ska Plussas. Många av idéerna blir nu verklighet. Men det finns också en annan grupp människor som hela tiden bidrar till att Plussa centrum. Det är de entreprenörer som satsar på Sandviken genom att driva företag och butiker på stan.

Läs mer om arbetet med att Plussa centrum.

Intervju gjord den 2 oktober 2015.
Suleyman är kock och flyttade till Sverige för att arbeta på restaurang. Hans drivkraft är att ha en inkomst att leva på. Salih Cetin är medarbetare på Jansas grill & restaurang och har bott i Sverige i nästan 30 år. De jobbar långa dagar.

Men arbetet är inte intensivt hela tiden, det finns långa lugna perioder, berättar Salih som pratar svenska.

Hur påverkas ni av de bygg- och grävarbeten som pågår utanför?

Kunderna har inte längre någonstans att parkera. Och gatan utanför har varit avstängd. Det påverkar kundflödet, färre kunder hittar hit.

Vad ser du mest fram emot när nya centrum blir klart?

Det kommer att bli bättre för oss så fort parken är klar. Familjer och barn kommer spendera tid i parken vilket betyder fler kunder för oss. Vi har också tankar om att börja sälja mjukglass. Vi hoppas att förnyelsen av centrum leder till fler aktiviteter på stan, att det blir mer folk.

Bli serverad av en svensk hjälte

När du äter på Jansasgrillen är chansen stor att du blir serverad av Salih. För ett år sen blev han en hjälte när han släpade bort en skadad man från en brinnande bil full av svetstuber. Under december medverkar han på Svenska hjältar-galan i Stockholm. Han har också tagit emot en klocka, ett diplom och 25 000 kronor från Carnegiestiftelsen för sin hjältemodiga insats.

Läs mer om hur Salih blev en hjälte.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2015-10-08 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Suleyman och Salih på Jansas grill & bar.