Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Tack för julgranarna

December nalkas vilket betyder att arbetet med att placera ut julgranar på våra gator, torg och i rondeller börjar att komma till ett avslut. I år placerar vi ut 20 julgranar på olika platser i kommunen. Vi vill rikta ett särskilt tack till Jonas Jansson i Stensätra och Lars Pettersson i Rökebo vars granar kommer att pryda Jerntorget vid stadshuset och centralbacken i Storvik.

Kommunen har under många år beställt julgranar ifrån Högbo bruk och även i år kommer de flesta granarna därifrån. Men i år såg det till en början lite mörkt ut med att finna de stora granarna till Jerntorget och centralbacken i Storvik. Dessa platser riskerade att bli helt utan men tack vare att flera medborgare ställde upp och ville hjälpa till så står de nu fina granar där. Vi frågade Jonas och Lars:

Hur fick du veta att vi efterfrågade julgranar?
Min sambo hade fått reda på att kommunen efterfrågade en julgran till Jerntorget så det var genom henne som jag fick vetskap om det, säger Jonas.

Jag såg en annons i lokaltidningen att parkavdelningen i Sandviken efterfrågade en julgran, säger Lars.

Vad var det som fick dig att vilja hjälpa till?
Jag har tidigare fått förfrågningar om den granen, bland annat ifrån Gävle kommun, men jag har alltid avvaktat. Men nu känns det rätt och då det är en så fin gran tänkte jag att den kommer passa bra på torget, säger Jonas.

Då jag har flera granar såg det som ett bra tillfälle att bli av med denna. Den är runt 16 meter hög så den tar väldigt mycket plats, säger Lars.

Hur känns det att din gran kommer att stå där och sprida julglädje?
Detta år har ju varit väldigt speciellt med coronan så det känns fint att kunna vara med och bidra. Det är ett speciellt år som man kommer komma ihåg, säger Jonas.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Granen sätts upp på Jerntorget i Sandviken