Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Ta emot en PRAO-elev på ditt företag!

I Sandvikens Kommun har vi under många år haft PRAO i grundskolan. Det är viktigt att våra ungdomar får en så god inblick som möjligt i vårt samhälle och de olika möjligheter till yrken som finns, inför de val de ska göra till gymnasiet. Anmäl ditt företags intresse via vår e-tjänst!

Ungdomar och PRAO-elever i vår kommun är inte bara skolelever, de är också en framtida potentiell arbetskraft. Och då är det viktigt att vi tar vår chans och visar upp vad arbetslivet har att erbjuda.

En investering för framtiden

Som företagare är det här en investering för framtiden. Ni får en unik möjlighet att ta del av ungdomars sätt att se och tänka. Något som i sin tur kan hjälpa er att forma arbetsplatsen så att den blir attraktiv för en yngre generation!

Varför är det så viktigt för företagen i Sandviken att ta emot unga på PRAO?

Om man tar emot ungdomar på prao kan man visa upp sitt företag och vilka olika yrken som finns och även ta del av deras tankar om framtiden och ta tillfället i akt att höra hur de tycker att en attraktiv framtida arbetsplats kan se ut, säger Anne-Marie Morell Östlund, som är samordnare för skola/arbetsliv på Sandvikens kommuns kunskapsförvaltning.

Vad innebär det att ha en praoelev hos sig under en vecka?

Man kan inte veta vem man får som praoelev hos sig under veckan. Men har man förberett sig med lite olika arbetsuppgifter och låter praoeleven få vara delaktig så mycket som är möjligt, så ger det väldigt mycket både för eleven och företaget. Om praoeleven får en bra praovecka att tänka tillbaka på, så ger det också en positiv marknadsföring för företaget inför framtida rekryteringsprocesser.

Intresset för PRAO bland ungdomar är stort och kan göra ett viktigt avstamp för framtida karriärsval, menar Anne-Marie Morell Östlund.

Anmäl enkelt ditt intresse via vår e-tjänst

Du som är företagare kan lätt anmäla ditt intresse för att kunna ta emot en PRAO-elev via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., senast den 30 juni 2020!


Mer information

Samordnare Skola och arbetsliv
Anne-Marie Morell Östlund, 026-24 00 00

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

elev som svarvar