Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Tillgången till bredband ökar i Sandvikens kommun

Post och Telestyrelsens (PTS) senaste kartläggning visar att tillgången till fast bredband via fiber är 90,0 % för hushållen i Sandvikens kommun, en ökning med drygt 8 % jämfört med året innan.

Tillgången till fast bredband via fiber fortsätter att öka i Sandvikens kommun. I Post och Telestyrelsens (PTS) senaste kartläggning av bredbandsutbyggnaden som görs årligen så visade den att tillgången till fast bredband via fiber var 90,0 % för hushållen i Sandvikens kommun. Det är en ökning med drygt 8 % jämfört med året innan. Det är fortfarande en skillnad mellan tätort och landsbygd men den största ökningen sker just nu på landsbygden där täckningen nu är 51 % jämfört med 10 % året innan. Det visar att satsningen som kommunen har gjort tillsammans med Sandviken Energis affärsområde Sandnet under de senaste åren börjar ge resultat. Fokus på utbyggnaden har legat på landsbygden och har finansierats genom stöd från kommunen, staten och EU.

Det är mycket glädjande att tillgången till fast bredbandsuppkoppling fortsätter att öka i kommunen. Det ger möjlighet att bo och leva och driva företag i hela kommunen säger Peter Kärnström kommunalråd i en kommentar till dom nya siffrorna.

Bredbandsutbyggnaden på landsbygden fortsätter under 2019 och 2020 med stöd från kommun, stat och EU. I regeringens bredbandsstrategi så är målet att 95 % av hushåll och företag ska ha tillgång till bredband 2020. Med den utbyggnad som sker i år och under 2020 så räknar vi med att Sandviken ska uppnå detta mål.

Mer information

Post och Telestyrelsens bredbandsundersökning 2019 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Händer som skriver på en dator