Trygga möten och kulturupplevelser på Kulturcentrum i höst

Kulturcentrum bjuder in till en kulturrik höst med konserter, författarsamtal, familjelördagar, utställningar och mycket mer. Alla arrangemang är noga planerade utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att skapa en trygg upplevelse.

På Kulturcentrum bjuder vi på ett höstprogram för alla. Du som gillar litteratur kan till exempel lyssna på Emma Hamberg när hon pratar om sin senaste bok Resten av allt är vårt och den unga lovande poeten Mona Monasar håller workshop i att skriva poesi för alla mellan 15 och 25 år. USA-experten Andreas Utterström välkomnar in till en föreläsning om Ryssland, riksrätt och Twitter - fyra år med Trump.

Populära nöjesarrangemanget Sandviken Open Stage under ledning av Olle Tjern återkommer givetvis under hösten liksom Musiksopporna som denna säsong gästas av Anna Stadling, Anders Lundin och Kerstin Ryhed samt Anna Sahlene och Stefan Gunnarsson. Ingemar Dunker bjuder in till konserten Musikverket Live som gästas av inte mindre än Louise Hoffsten.
Vindöga, festivalen med inriktning mot alternativa konstformer 15-års jubilerar.

Lördagar är alltid Familjelördag och innehåller allt från musik- och teaterföreställningar, workshops och rörelse. Det bjuds på komisk opera för barn i föreställningen Bosse och Yvonne med Skottes Musikteater, skapa blomstervingar med Peter Pan och Wendy, kalasfirande för Pippi Långstrump som fyller 75 år, skaparverskstad med Konsthallen och rörelseglädje med Kulturskolans dans- och slagsverkslärare. Familjelördagarna arrangeras utomhus, så länge vädret tillåter.

På Konsthallen har utställningshösten redan inletts med 635 porträtt av Jari, en utställning av Catti Brandelius. Därefter ses bland annat en utställning med Ossian Eckerman med konst där gränsen mellan de abstrakta och de figurativa är flytande.

För Kulturcentrum är det viktigt att besökare, stora som små, ska känna sig hundraprocentigt trygg i att vi inte genomför några evenemang som inte är anpassade till rådande rekommendationer.

Kulturcentrum har utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten vidtagit följande förebyggande åtgärder:

  • Familjelördagarna flyttar utomhus så länge vädret tillåter.
  • Antalet publikplatser är begränsade på samtliga arrangemang.
  • Ett ökat avstånd mellan publikplatserna.
  • Ett ökat avstånd vid in- och utsläpp vid arrangemang.
  • Tillgång till att kunna tvätta händer, alternativ handsprit i anslutning till arrangemang.

Information om höstens program kommer att uppdateras löpande på Kulturcentrums evenemangssida

Evenemang på Kulturcentrum Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Författaren Emma Hamberg, sittande i stol med ansiktet riktat mot kameran, leendes.