Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Trygghet i fokus på Bruket i sommar

För att öka trivseln och tryggheten på Bruket har Sandvikenhus anställt trivselvärdar som kommer att jobba från 7 juni till 18 augusti.

Vi fick signaler från föreningar och hyresgäster på Nya Bruket att förra sommaren upplevdes som otrygg pga. mycket ungdomar i området. Även om inte ungdomarna bor på Nya Bruket, eller är våra hyresgäster, så påverkar det våra hyresgästers trygghet och det är därför vi genomför detta, säger Sandvikenhus Marknadsstrateg Cecilia Book-Partanen.

Sandvikenhus har sedan 2015 genomfört en nationell hyresgästundersökning. De områden där kunderna haft mest återkoppling är trygghet, framförallt i allmänna utrymmen, samt rent och snyggt. Trygghetsfrågan har följaktligen blivit central för Sandvikenhus och därför har bl.a. taggsystem på källardörrar installerats, låsta källare nattetid har införts och nu är fokus på de mänskliga relationerna. Vid årsskiftet utökades antal boendekonsulenter med 100%, från en tjänst till två och nu utökas antalet tjänster på Nya Bruket över sommaren. Sedan maj arbetar boendekonsulenterna även kvällstid för ökad trygghet och även trivselvärdarna arbetar kvällstid.

Vi gör en ny hyresgästundersökning i september och det ska bli spännande att se om våra satsningar fortsätter att ge resultat, säger Sandvikenhus VD Stefan Lundqvist.

Mer information

Trivselvärdarna heter Micke Byman, Yosef Alkhatib och Shirzad Mohammed och de arbetar ons-sön, kl 15-22.30 med utgångspunkt IOGT NTO på Nya Bruket.

Sidan uppdaterad: 2017-06-27 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se