Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Unga i gymnasieåldern välkomnas tillbaka att utöva idrotts- och fritidsaktiviteter

Från och med lördag den 6 februari är ungdomar födda 2002 eller senare återigen välkomna att utöva idrotts- och fritidsaktiviteter i våra kommunala lokaler. Detta efter regeringens beslut om att idrotts- och fritidsaktiviteter för unga i gymnasieåldern ska kunna hålla öppet.

Från och med lördag den 6 februari kan ungdomar födda 2002 eller senare använda kommunala lokaler för kultur- och fritidsverksamhet. Det gäller under förutsättning att andra restriktioner och allmänna råd följs.

Alla lokaler har angivna begränsningar i hur många som får vara i lokalen samtidigt. Omklädningsrum och liknande kommer att vara fortsatt stängda för att undvika trängsel.

Beslutet gäller till och med 21 februari

Det är kultur- och fritidsnämnden som har beslutat detta efter regeringens nya rekommendation till kommuner och regioner om att fortsatt hålla ”icke nödvändig” kommunal verksamhet stängd, med undantag för kultur- och fritidsverksamhet för ungdomar födda 2002 eller senare.

Regeringens rekommendation och nämndens beslut gäller till och med söndag den 21 februari.

Parkbadet och konsthallen fortsatt stängda

Beslutet innebär att Parkbadet och konsthallen kommer vara fortsatt stängda för allmänheten. Kulturskolans verksamhet, fritidsgårdar, fritidsverksamhet och idrottsverksamhet är igång för ungdomar födda 2002 eller senare.

Biblioteket är öppet, med en uppmaning till besökare att inte stanna längre än nödvändigt. Fritidsbanken är öppen med restriktioner och fortsätter med aktiviteter för alla utomhus. Allmänhetens åkning på Göransson Arena är fortsatt stängd, men det finns flera allmänna isytor att åka på utomhus. Mer information om det finns på vår webbplats.

Öppnandet av idrottslokaler och annan kultur- och fritidsverksamhet för ungdomar födda 2002 eller senare sker i den takt det är praktiskt möjligt att genomföra.

Ett utökat beslut

Den 21 januari 2021 meddelade regeringen att offentliga aktörer snarast möjligt bör återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare. Med beslutet som börjar gälla från och med den 6 februari utökas alltså detta till att omfatta verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare.

Förändringar inom skola och förskola

Elever vid grundskolans högstadium får information från respektive skola om vad som gäller.

Från och med måndag 1 februari kommer Bessemerskolan återigen bedriva viss närundervisning för en del av eleverna. Mer information finns att läsa på Bessemerskolans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Verksamheten vid öppna förskolan har stängt men planerar att öppna med uteverksamhet under februari. Mer information om öppna förskolor


Läs mer!


Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Innebandyklubbor