Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Unik utställning om äldre på Kulturcentrum

Årsrika är en utställning som vill påverka och vidga den snäva bild av äldre människor som ofta råder idag. Och framförallt ta tillvara på allt det som nu går förlorat.

I vandringsutställningen Årsrika får man möta 78- till 95-åringar med olika bakgrund och erfarenheter som berättar om livslust, sorg, kärlek, njutning och döden. Om sin relation till kroppen, ensamhet och naturen. Och om vilka attityder de möter.

En äldre hjärna har mycket kvalitet som går till spillo för att människor sorteras ut. Det är ingen tvekan om att jag som har levt alla dessa år numera är klok och vis. Hos äldre finns en enorm mängd resurser tillgängliga, som dessutom inte har något emot att användas. Det är konstigt att vi i Sverige är så efterblivna och inte inser vilket slöseri det är. Arvid Carlsson 93

Årsrikas bilder och texter

Foton av Elisabeth Ohlson Wallin som har gjort flera uppmärksammade utställningar genom åren. Intervjuer och texter står Annica Carlsson Bergdahl för.

14 december - 11 februari

Vandringsutställningen öppnar med vernissage 14 december kl 17,00. Omsorgsnämndens ordförande Robert Sten invigningstalar. Ända till 11 februari finns möjlighet att gratis uppleva utsällningen på Kulturcentrum, Torget, Köpmangatan 5-7 i Sandviken.

Kulturcentrum arrangerar utställningen tillsammans med Omsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun.

Sidan uppdaterad: 2017-12-14 12.56
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Årsrika. Fotografi: Elisabeth Ohlson Wallin