Vaccination i bostads­områden i Sandviken

Med start onsdag 6 oktober vaccinerar primärvården i Sandviken i tre bostadsområden i Sandviken; Nya Bruket, Björksätra och Norrsätra.

Primärvården flyttar in till de tre områdena under fyra onsdagar i oktober och vaccinerar ett par timmar på varje plats.

Syftet är att öka tillgängligheten till vaccination i de geografiska områden som visat sig ha fler ovaccinerade invånare enligt Folkhälsomyndighetens kartläggning.

Vaccinationerna kräver ingen tidbokning och är öppna för alla – inte bara dem som bor i området. Det som krävs är giltig legitimation.

Vaccinationstillfällen i oktober

Följande dagar och tider finns möjlighet till drop-in vaccinering. Vaccineringen är öppen för alla oavsett var du bor.

Måndag, tisdag och fredag

  • 09.00–15.00 Sandvikens sjukhus

Onsdagar 6, 13, 20 samt 27 oktober

  • 9.00–11.00 Nya Bruket, Seegatan 8, IOGT-NTO-huset
  • 12.00–13.45 Björksätra Mitt, ICA Supermarket
  • 14.00–16.00 Norrsätra, Tallbacksvägen 29, kvarterslokalen

Ta med legitimation till vaccinationen.

Du kan även boka tid för vaccination via 1177.se/Gavleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller ringa 026-15 03 00 för bokning om du saknar bank-id eller e‑legitimation.

Samarbete för ökad tillgänglighet

Vaccinationerna genomförs i samarbete mellan Region Gävleborg, Sandvikenhus och Sandvikens kommun. Sandvikenhus underlättar vaccinationerna genom samordning av lokaler och att informera hyresgästerna i respektive bostadsområde på olika sätt.

Det är självklart för oss att samverka med Region Gävleborg i denna viktiga fråga. Vi förenklar för våra hyresgäster genom att erbjuda dem vaccinering i bostadsområdet och vi hoppas att alla ovaccinerade vill ta del av det här erbjudandet, säger Stefan Lundqvist, VD Sandvikenhus AB.


Uppdraget från politiken har hela tiden varit att Region Gävleborg ska genomföra massvaccinationen så nära medborgarna det bara går, bra tillgänglighet är en särskild prioritering, säger Region Gävleborgs hälso- och sjukvårdsnämnds ordförande Tommy Berger (S).

Att Region Gävleborg redan nu är igång med flera uppsökande insatser nära Sandvikenborna i deras egna bostadsområden ligger helt i linje med hur jag vill att organisationen ska sköta vaccineringen. Nära, lättillgängligt och rättvist för alla, fortsätter Tommy Berger.

Mer information

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Vaccination på Nya Bruket