Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vad är på gång med Drottningen?

Arbetet med att renovera, hyresgästanpassa och tillgänglighetsanpassa Sandvikens centrums äldsta byggnad är snart färdigt. Hyresgästerna tar vid och bygger om kyrkan till restaurang.

Centrums äldsta byggnad har plussats. Utvändigt har fasad, fönster och tak målats och lagats. Det nya Drottningtorget utanför byggnaden är inte klart än, utan blir det till sommaren.

Invändigt har källaren som tidigare hade jordgolv fått riktiga golv och ett ventilationssystem har installerats. På andra våningen finns ett glasräcke runt den öppna ytan ner mot bottenplan och det finns numera tre olika trappor mellan byggnadens våningsplan. Det finns också flera toaletter på varje plan och de bakre rummen på bottenplan har förberetts för att bli kök.

Tillgänglig för alla

Byggnaden har gjorts tillgänglig för alla. En hiss förflyttar gäster mellan våningsplanen och det finns flera handikapptoaletter. Det finns också en utrymningstrappa som ger möjlighet att utrymma restaurangens båda våningsplan.

Vi är väldigt nöjda med resultatet. Nu får hyresgästerna sköta arbetet med att göra om kyrkan till restaurang, säger en nöjd Pär Skog som är projektledare för bygget.

Hyresgäster bygger restaurang

Till hösten blir den tidigare baptistkyrkan istället restaurangen The Church. Nya hyresgästerna Mike Markarian och Shawn Afshari står själva för bygget av kök, restaurang och uteservering som vänder sig mot Hyttgatan och det nya Drottningtorget. Arbetet med att bygga baren pågår redan för fullt.

Nu vill vi göra någonting riktigt bra för Sandvikenborna, säger Mike och Shawn.

Plussar centrum

Renoveringen av Drottningen är ett led i arbetet med att plussa Sandvikens centrum. Under hösten 2014 fick kommunen mer än 1600 idéer och önskemål från invånare om hur centrum ska plussas. Många av idéerna förverkligas i det nya Drottningtorget och renoveringen av Drottningen. Det är en del i kommunens Vision 2025 om ”ett centrum fyllt med liv och rörelse”.

Läs mer om projektet med att Plussa centrum.

Sidan uppdaterad: 2016-02-19 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild