Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vårens program på Kulturcentrum

Nu har Kulturcentrum släppt sitt program för våren 2023. Programmet erbjuder något för alla och envar oavsett ålder, härkomst och intressen.

Som vanligt erbjuder Kulturcentrum ett stort utbud för barn och unga. Lördagar är alltid familjelördagar med upplevelser, berättande och skapande. Alltid fri entré och hela familjen är välkommen.

Under veckorna bjuder Litteraturhuset Trampolin in till olika programpunkter bland annat Sagoviken för barn 3-6 år, Skaparskoj för barn 7-12 år och En värld av Lego med legoproffset Johan Bergman.

Konserter och nöje

I vårens konsert- och nöjesutbud hittar vi dramatisk rockupplevelse när det blir hyllningskonsert till kompositören Jim Steinman och rocksångaren Meat Loaf i konserten 75 Years of Hell, But Heaven Can Wait. Jon Henrik Fjällgren som är aktuell både i Melodifestivalen och Stjärnorna på slottet gästar Kulturcentrum i mars med sin extremt hyllade konsertturné.

På humorscenen ser vi komikerna Henrik Nyblom (aktuell i Bäst i Test) och Magnus Betnér i humorshowen Puss & Kram. För ungdomar hittar vi Saliboy, artist, låtskrivare, producent och rappare och som är en stor favorit bland unga.

Poesifest i Sandviken

Under Sandviken Poesifest 18-25 mars ser vi bland annat Hjälp! En föreställning i estradpoesi av och med Ingela Wall, om hennes personliga tankar kring samtiden. Vi ser poeten Jasim Mohamed, aktuell med sin fjärde diktsamling ”Uppror mot ingen”, poesiworkshop med Anna Jörgensdotter och en kväll i Musikverket med ingen mindre än Cleo – den svenska rappens mamma och med ett hyllat debutalbum (”Missaoui”) från 2022 i bagaget.

Föreläsningar, samtal och möten

Under vårens föreläsningar, samtal och möten hittar vi Kulturting Gävleborg 2023 i april där Sandviken är årets värd, i år på temat delaktighet och medskapande.

Folkbiblioteket gästas i mars av inte mindre än 2022 års Stig Sjödin-pristagare Susanna Alakoski som har skrivit Augustprisbelönade Svinalängorna.
Dessutom blir det svenskfinsk Valborgsfirande med mingel, munkar och mjöd, marknad, musik, föreläsningar och barnaktiviteter den 30 april.

Konst

Under Konsthallens vår kastas vi in i mönstrens värld, både nytt och retro i den pågående utställningen Rapport från evigheten – en utställning om mönster. Sedan vidare till konst som tar upp frågor om utanförskap, Örebros fristadskonstnär från Sudan gästar oss, en gåva med hundratals konstverk från Sandvik, årets påskrunda, konstloppis och mycket mer.

Hämta programboken

Hämta din programbok på Kulturcentrum eller klicka här för att öppna den på webben. Pdf, 2.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Tre tjejer i gröna kläder runt en kundvagn. Ena tjejen sitter i kundvagnen

Bilden är från familjelördagen Folk - dans och turer om figurer lördag 18 mars. (Foto: Mathilda Lindgren)