Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vår nye stadsarkitekt är på plats

Sedan några veckor tillbaka är Henrik Modigh på plats som ny stadsarkitekt och chef för plan- och byggenheten inom Västra Gästriklands samhälls­byggnads­förvaltning. Ett arbetsområde som sträcker sig över tre kommuner Hofors, Ockelbo och Sandviken.

Första utmaningen för Henrik är att sätta sig in i den nya organisationen och hur nämnden för den gemensamma samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar.

Därefter vill han så snart som möjligt komma ut och besöka samtliga tre kommuner och få en inblick i vad som är på gång och vilka behov som finns. Henrik vill arbeta för att skapa en bra kommunikation mellan medborgare och kommun, men även utveckla och skapa intresse för vår byggda miljö.

Mötet mellan byggnad (stad och land) och stadsrum ska tillvaratas för att berika varandra. Rätt använd är arkitekturen kittet mellan människan och den fysiska miljön, säger Henrik.

Privat bor han i Gävle sedan 2,5 år tillbaka, tillsammans med fru och två söner på 1,5 och 5 år. Cykling är ett stort intresse och när familjen är ledig finns det flera smultron­ställen som gärna får ett besök. Henrik nämner Gysinge och nationalparken med bland annat det 20 m. höga fågeltornet i Skekarsbo samt Centrum för byggnadsvård. Torsåkersbygden, Wij Trädgårdar, museijärnvägen och Erskines skogsarbetarby i Jädraås är andra favoritställen.

Henrik kommer närmast från en tjänst hos Tyréns AB i Gävle och han har också deltagit i utarbetandet av det vinnande arkitekturförslaget för nytt stadshus i Uppsala. Här i Sandviken arbetar han inom den förvaltning som, tillsammans med bland annat ekonomi- och personalkontor, blir de första att flytta tillbaka till vårt nyrenoverade och ombyggda stadshus våren 2018.

Sidan uppdaterad: 2017-10-09 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Henrik Modigh