Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vilka rättigheter har jag som konsument?

Alla är vi konsumenter och alla är vi ute och handlar. Ofta går det rätt, men ibland går det fel. Vad gäller då? Det är alltid klokt att skaffa sig information innan man köper något eller ingår ett avtal.

I samband med kampanjer som Black Friday och i den kommande julhandeln ökar handeln inom många områden. De flesta blir nöjda med sin vara, men om något problem inträffar så är det bra att känna till vilka regler som gäller för till exempel reklamation av varor och tjänster. Konsument Gästrikland och Hallå konsument är två vägar in för dig som vill få mer information eller råd och stöd.

Tänk på att stötta lokala butiker och företagare när du ska göra dina inköp!

Konsument Gästrikland

Konsument Gästrikland är en opartisk verksamhet som ger dig som privatperson vägledning i vilka rättigheter och skyldigheter du har som konsument. Hit kan du också vända dig om du har behov av budget- och skuldrådgivning. Läs mer på Konsument Gästriklands webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hallå konsument - vägledning från Konsumentverket

Hallå Konsument är en oberoende vägledning genom Konsumentverket. Dit går det bra att vända sig med frågor om köp av nya och begagnade varor och tjänster, reklamationer och andra frågor som kan uppstå till dig som konsument. Läs mer på Hallå Konsuments webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Julklappar vid julgran