Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Vill du hjälpa människor som drabbats av kriget i Ukraina?

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som vill hjälpa människor som har drabbats av händelserna.

Många vill efter Rysslands invasion av Ukraina hjälpa människor som drabbas av kriget. Flera frivilligorganisationer tar emot gåvor och pengar för stöd till de drabbade i Ukraina och samordnar olika hjälpinsatser.

Det oroliga läget gör att Sverige precis som övriga länder i Europa kommer att ta emot människor som flyr från Ukraina.

Vill du bidra med frivilliginsatser till flyktingar från Ukraina som kanske kommer till Sandviken, är du välkommen att anmäla det till oss. Exempel på stöd som kanske kan efterfrågas om det kommer många flyktingar är språkhjälp, hjälp med husrum, transporter, kläder och hygienartiklar eller egen tid i form av olika arbetsinsatser.

Sandvikens kommun kan inte ta emot kläder, mat eller andra saker. Det vi erbjuder är en samordning av hjälpinsatser från enskilda så att det vid behov snabbt ska gå att matcha ihop behov och stöd.

Du kan också kontakta Medborgarservice på telefonnummer 026-24 00 00, vardagar mellan klockan 08.00 och 16.00.

Engagera dig i en frivilligorganisation

Människor som engagerar sig frivilligt är en viktig resurs i samhällets krisberedskap. Läs mer om frivilligorganisationer och hur du kan engagera dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frivilliga Resursgruppen, FRG består av personer som är utbildade, tränade och kvalitetssäkrade för att kunna rycka in när samhällets resurser behöver förstärkas. Läs mer om Frivilliga Resursgruppen och hur du kan göra för att anmäla intresse för att vara med. www.civil.se/frg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ge bidrag till hjälporganisationer

Många vill efter Rysslands invasion av Ukraina hjälpa människor som drabbas av kriget. Flera frivilligorganisationer tar emot gåvor och pengar för stöd till de drabbade i Ukraina och samordnar olika hjälpinsatser.
Exempel på hjälporganisationer.

Se fler hjälporganisationer - Giva Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Kriget i Ukraina och oro i världen

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Blått och gult hjärta