Vinnare av Miljöpriset 2019

Kommunfullmäktige i Sandviken har den 16 december utsett årets vinnare av Miljöpriset, Sara Wennerqvist som driver verksamheten Wild Nordic tog hem vinsten efter nominering av Miljöpartiet.

Motivering

Sara Wennerqvist har utifrån sitt stora intresse för djur och natur byggt upp sin verksamhet, Wild Nordic. Verksamheten gör det möjligt för andra att ta del av det vackra och spännande som finns i naturen.

Med Wild Nordic visar Sara genom föredrag, bildvisning och aktiviteter som övernattning i björngömsle att naturen här i Gästrikland har mycket att erbjuda.

Den fascination inför djur och natur Sara därigenom sprider är en viktig del i ett mer allmänt intresse för miljö, hållbarhet och bevarandefrågor.

Här kan du läsa mer om Sara Wennerqvist verksamhet Wild Nordic Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Miljöpriset

Varje år delar Sandvikens kommun ut ett miljöpris till den eller de som har gjort något alldeles speciellt för att förbättra miljön i kommunen. Miljöpriset delas ut i samband med Kommunfullmäktige i december.

Här kan du se tidigare vinnare av Miljöpriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Sara Wennerqvist, miljöprisvinnare 2019

Carina Westerberg, ordförande Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsnämnd, Monica Jacobsson, Kommunfullmäktigesordförande & Sara Wennerqvist, Miljöpristagare