Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vinnare - "Designa
blomsterfontänen 2017"

Anette Jonsson Sundell från Sandviken är vinnare i tävlingen ”Designa blomsterfontänen i Jansasparken 2017”. Till sommaren kommer hennes design med temat Dagdrömmar att pryda parken.

Anette jobbar som lärare på Björksätraskolan och drömmer om att en dag få jobba med trädgård och blomsterarrangemang.

Grattis till vinsten! Hur har du tänkt kring blomsterfontänten?

Jag ville göra ett växtförslag som man inte sett tidigare där jag kombinerat inte bara sommarblommor utan även andra växter som jag tycker har ett stark estetiskt värde, som till exempel dill och svartkål. Jag ville också att själva kompositionen skulle vara kontrastfull i både färg och form men ändå bli en helhet, berättar Anette.

Berätta om temat

Temat är dagdrömmar, min tanke eller min önskan är att mitt förslag ska fånga betraktarens intresse med tanke på växtvalet och kompositionen. Att när man ser något man inte sett tidigare, ska det få betraktaren att börja fundera och låta tanken vandra iväg, dagdrömma sig bort, säger Anette.

Hur vill du att man ska tänka och känna när man ser din blomsterfontän?

Jag vill att den ska kännas inspirerande och att växtvalet ska ge nya idéer om uppslag till vad som är vackert och intressant. Att till exempel dill inte bara är kryddan dill, utan den är väldigt vacker som växt också, förklarar Anette.

Invigning under Sandvikendagarna

Invigning av blomsterfontänen sker den 16-17 juni i samband med Sandvikendagarna 2017.

Om tävlingen

I år var första gången tävlingen genomfördes. Designtävlingen är en förlängning av den medborgardialog som resulterade i 1600 idéer och önskemål från sandvikenbor om hur centrum ska plussas. Genom designtävlingen fortsätter medborgarna att formge Sandvikens centrum.

Läs mer om Plussa Centrum-projektet.

Sidan uppdaterad: 2016-12-20 09.33
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Anette Jonsson Sundell - 2016 års vinnare i tävlingen "Designa blomsterfontänen i Jansasparken 2017"
Den vinnande designen till 2017 års blomsterfontän i Jansasparken.

I sin design har Anette ritat in 1) Sommarudbeckia moreno, 2) Chokladblomma, 3) Svartkål, 4) Solros ”Italian Green Heart", 5) Blomstermorot, 6) Spanska jungfrun, 7) Musselsyska, 8) Solros ”Moulin Rouge”, 9) Sommarljus, 10) Harsvansgräs, 11) Dill