Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sober october i Sandviken

Under hösten 2016 gick vi med i kampanjen med förhoppningen att skapa samtal och diskussion kring den starka alkoholnormen. Vi fick uppmärksamhet i media och på flera krogar i Sandviken kunde man köpa lokala "sober octoberdrinkar".

Sandviken hoppas på vit månad för invånarna – lockar med alkoholfria drinken "Sviken i viken"länk till annan webbplats

Sober october

Sober October såg dagens ljus i Skellefteå 2012 och det tog inte lång tid innan kommun, näringsliv, föreningar, organisationer och privatpersoner i regionen började engagera sig. Kampanjen startade i Skellefteå som ville bidra till en sundare och roligare inställning till livet och alkohol. Utan pekpinnar spreds budskapet: Drick mindre, upptäck mer! Sober October är att utan pekpinnar ge impulser till samtal och reflektioner kring vår alkoholkonsumtion genom att ifrågasätta den starka alkoholnormen. De som går med visar att de tar ställning genom att bry sig om andra och ta ansvar, samt främja val bortom begränsande normer.

Sober october vänder sig till vuxna personer, framförallt de som är aktiva i arbetslivet. Med ambitionen att skapa en snackis vid fikabordet på arbetsplatser runt om i Sverige och väcka nya tankar som kan leda till ett smartare förhållande till alkohol.

Kontakt

Emmelie Berggren, ANDT-strateg
Telefon: 026-24 13 31
E-post: emmelie.berggren@sandviken.se

Sidan uppdaterad: 2016-12-16
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se