Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Hedersrelaterat våld

Lever du i en situation där du inte får bestämma själv hur du ska gå klädd och vilka du får träffa, eller där du blir slagen och/eller hotad för att lära dig att lyda? Känner du dig övervakad, kontrollerad och hotad av föräldrar och släktingar?

Hjälp och stöd

Du kan kontakta Individ- och familjeomsorgen eller polisen för att få stöd och hjälp när du har blivit utsatt för hedersbrott. Är det akut ring 112.

Individ- och familjeomsorgen: Ring Individ- och familjeomsorgens reception, tel. 026 —24 15 59. Är du barn eller ungdom så be receptionen att bli kopplad till Barn och familjeenheten eller Ungdomsenheten.

Polisen: Besök polisstationen i Sandvikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring 114 14 . Är det akut ring 112.

Läs mer om heder och hedersbrott

På nätet UMO — Ungdomsmottagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Vad är hedersvåld och förtryck?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Elektra kan du läsa om heder och på dinarättigheter.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns också information om hedersrelaterat förtryck och våld.

På polisens webbplats hittar du information om vad du kan göra om du är utsatt för hedersrelaterat brottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring hedersrelaterat våld, kontakta:

Sara Ericsson, enhetschef
tel: 026-24 13 40    
E-post: sara.ericsson@sandviken.se

Sidan uppdaterad: 2020-10-14
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se