Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Servicedeklaration - Färdtjänst

Servicedeklarationer beskriver vad du har rätt till och kan förvänta dig av Sandvikens kommuns tjänster, service och verksamheter.
De följs upp årligen och resultatet finns i kommunens årsredovisning.

Färdtjänst

Färdtjänst är transporter för personer som inte kan resa med allmänna kommunikationsmedel eller har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand.

Vem får färdtjänst

Färdtjänst är avsedd för person som har funktionsnedsättning med en varaktighet som kvarstår minst tre månader. Personen ska ha väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationsmedel.

Vi lovar

Inom tio dagar får du ett besked från oss per brev att vi tagit emot ditt ärende. Handläggning påbörjas inom tre veckor. Inom sex veckor får du besked om att din ansökan beviljats eller att kommunen avser att avslå din ansökan. Ditt ärende behandlas med sekretess.

Ditt ansvar

För att underlätta hanteringen av din färdtjänstansökan, ska din ansökan vara komplett ifylld och i den ska det klart framgå att du har väsentliga svårigheter att förflytta sig samt att resa med allmänna kommunikationsmedel.

Blanketter

Aktuella blanketter hittar du i blankettarkivet.
Du kan även beställa den via telefon: 026-24 00 00

Vi vill veta vad du tycker

Du kan lämna synpunkter, beröm eller klagomål på kommunens tjänster och få svar inom tio dagar. Skicka in din synpunkt via formulär eller kontakta Medborgarservice 026-24 00 00.

Sidan uppdaterad: 2020-03-06
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se