Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Boenden

 

Gruppbostad

Gruppbostad är till för personer som har ett så omfattande tillsyns- och omvårdnadsbehov att mer eller mindre kontinuerlig närvaro av personal är nödvändig. Boendet har fast bemanning.

Gruppbostad är ett litet antal lägenheter, vanligen 5 - 6 lägenheter, som är grupperade kring gemensamma utrymmen. Lägenheterna ska vara fullvärdiga. Service och omvårdnad kan ges alla tider på dygnet. Att bo i gruppbostad innebär en egen lägenhet med gemenskap och samvaro i anslutning till bostaden.

Servicebostad

Servicebostad är till för personer som bor i en egen lägenhet och har tillgång till både personal och gemensamhetslokal. Antingen ligger lägenheterna utspridda i ett bostadsområde eller i en trappuppgång.

Bostad med särskild service

Bostad med särskild service är en boendeform för personer med psykisk funktionsnedsättning. Boendet har gemensamhetsutrymmen och personal dygnet runt.

Boendestöd

Boendestöd består främst av stöd och service i boendet, att skapa och återskapa olika sociala funktioner för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Boendestöd utförs till personer i egna boenden runt om i Sandvikens kommun.

Mer information

Gruppbostäder och servicebostäder

Sidan uppdaterad: 2018-01-24
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se