Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Lyktan - Stödgrupper för barn och ungdomar i Sandviken

Lyktan har tre olika stödgrupper. Dessa är:

  • Barn och ungdomar som lever med föräldrar som dricker för mycket alkohol eller som har druckit för mycket alkohol eller använder/ använt någon drog.
  • Barn och ungdomar som lever med föräldrar som har/haft psykisk sjukdom/ohälsa.
  •  Barn och ungdomar med föräldrar som separerat

När man går i grupp träffas man en gång per vecka i två timmar efter skoltid under tio veckor. Gruppverksamheten kostar ingenting och det är frivilligt att gå till oss. Under grupperna pratar vi och gör övningar kring olika ämnen. Vi bjuder på fika.

Vi vet att det är vanligt i Sverige, och också i Sandviken att barn växer upp med en förälder som dricker för mycket alkohol eller som mår dåligt. Det är också vanligt att föräldrar separerar. Vissa problem som uppstår i ens familj kan man lösa själv, medan andra problem kan man behöva lite hjälp med. En sådan "hjälp" är vi!

Det är aldrig barns fel

Vi vet också att många barn kan tänka att det är deras fel att en förälder dricker alkohol, mår dåligt eller att föräldrar ska separera. Det är aldrig barns fel!

Det kan vara skönt att träffa andra barn och ungdomar som har liknande erfarenheter som en själv. Till Lyktan kan man gå om man är mellan 6-20 år. Man går i grupp med dem som är ungefär lika gamla som en själv. I gruppen är man 4-8 deltagare och 2 ledare.

Mer information

Medborgarservice 026-24 00 00

Vi har en sida på facebook där du kan se lite bilder från lokalen och läsa om vad vi gör. www.facebook.se/lyktansandvikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan även fylla i formuläret nedan så hör vi av oss.

Sidan uppdaterad: 2020-03-04
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se