Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Buss, tågtrafik och färdtjänst

Fler och fler har upptäckt hur bra geografiskt Sandviken ligger och insett att man faktiskt kan arbetspendla till Västerås, Uppsala och Stockholm. Täta bussförbindelser inom Gästrikland och bra tågförbindelser mot Mälardalen gör Sandviken till ett alternativ till storstadens jäkt och stress.

Försäljningsombud för X-trafiks biljetter är Folkets Hus reception. Här kan du få upplysningar/information, köpa biljetter och kort samt byta ut trasiga kort.

Kontaktuppgifter

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning ansvarar för planering och handläggning av färdtjänst, riksfärdtjänst och skolskjutsar.

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning
811 80 Sandviken
Telefon: 026-24 00 00

Frågor som rör förseningar inom färdtjänsten ställs till Beställningscentralen, telefon 0771-64 64 65.  

Frågor om kollektivtrafik med X-trafik, trafikupplysning; 0771-910109
www.xtrafik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tidtabeller

Aktuella tidtabeller för X-trafiks bussar och tåg går att ladda ner till mobiltelefon genom att skicka sms X till 0730-125 250, du kan även få den hemskickad eller hämta den på X-trafiks webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också planera din resa med lokaltrafiken via X-trafiks reseplanerare, xtrafik.se/reseplanerarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du kombinera din resa med buss och tåg kan du planera resan via Samtrafikens resrobot, reseplanerare.resrobot.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du frågor kring tidtabellen eller resor med X-trafik, kontakta trafikupplysningen på telefon 0771-910109.
Trafikupplysningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arbetspendla

Arbetspendlar du till Sandviken?
Alla turer på linje 41 och 91 går förbi Sandvik på Mossvägen.

Jobbar du på Sandbacka Park eller i norra delarna av centrum går linje 40 mellan Sandbacka Park och Gävle i anslutning till kontorstider. Hållplatsen på Mossvägen underlättar också för den som hellre vill ta en promenad till Sandbacka Park till och från linje 41.

Tåg och expressbussar

Vi har två entreprenörer på järnvägsstråket förbi stationerna Sandviken och Storvik. X-trafiks länskort gäller på alla dessa tåg för resor inom länet. När du bokar en tågresa kan du samtidigt beställa Tågplus. Det innebär att du även bokar resan med lokaltrafiken på samma biljett, På www.resplus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  kan du titta på tidtabellen för din resa. Boka gör du genom respektive entreprenörs bokningscentral, se nedan.

Långfärdsbussar trafikerar sträckan Storvik-Sandviken-Gävle-Stockholm. SGS-bussen kör de flesta av dessa turer.
Mer information finner du på www.sgsbussen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Från Resecentrum gör SJs direkttåg resan kort, snabb och bekväm!

Nya tåg trafikerar sedan några år Sandviken, vilket knyter ihop kommunen med bland annat Bergslagen och Mälardalen. Utan byte kan man kliva på tåg i Sandviken och Storvik och komma bekvämt och snabbt till orter som Falun, Borlänge, Avesta, Örebro, Gävle och Linköping. Att ta tåget till Arlanda är både smidigt och bekvämt. Prova du också!

Entreprenörer

Sidan uppdaterad: 2018-06-20
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se