Translate

Förälskade i Högbo Bruk

Träna hårt eller njuta av livet? Joanna och Fredrik vill inte välja antingen eller. De åker till Högbo Bruk. Där kan de balansera effektiv och rolig träning inför klassikergrenarna med nedstressning på spat och läckra måltider eller bara avslappnat strosa runt bland djurhagar, hantverkare och småbutiker.

Skidåkare utanför Gruvstugan i Högbo Bruk

Joanna Bertlin, 28, är skattejurist på en byrå i Stockholm och Fredrik Ländin, 34, receptionschef på ett stort hotell. Båda har stressiga jobb med förväntningar på sig att alltid prestera på topp.

Fritiden tillbringar Uppsalaparet helst i naturen och träningsspåren. De åker skidor, cyklar eller tränar löpning beroende på årstid. Och de gillar att bara ge sig ut i skogen för en skön långpromenad eller för att plocka blåbär.

Paret har under 2016 gjort ”En Svensk Klassiker” på den totala tiden 18 timmar.
– För oss är träningen inte jobbig. Det är någonting lustfyllt som ger oss ny energi, säger Fredrik.

Bra bemötande

Även om samboparet tar allvarligt på sin träning och gör goda resultat, som exempelvis Joannas tredjeplats i Öppet Spår i vintras är det en självklarhet att äta gott och bara njuta.

Kombinationen effektiv träning och njutning har fått Fredrik och Joanna att upptäcka Sandvikenpärlan Högbo Bruk. De gör den timmeskorta bilresan från Uppsala fem-tio gånger per år för att övernatta, träna och må bra. Årstid kvittar. Det finns alltid saker att hitta på.

Fredrik Ländin och Joanna Bertlin

När Johanna och Fredrik förälskat beskriver vad som är så speciellt med Högbo pratar de sig varma om närheten, helhetsupplevelsen, miljön, maten, naturen, stämningen och bemötandet.
– Direkt man svänger in på parkeringen får man en härlig känsla i kroppen och vet att här kommer vi att ha det bra, säger Fredrik.
– Det är som att komma hem fast mycket lyxigare. Man behöver inte anstränga sig och göra sig till, fyller Joanna i.

Elitklass

Träningsmiljön håller högsta klass året runt och oavsett om det handlar om mountainbike, rullskidor, skidor eller löpning.
– Det är mycket större och mer kuperat än vad man kan tro. Fast det är så långt ned i landet finns det utmaningar för såväl motionärer som elit, säger Joanna.

Men storheten är framför allt, menar stammisarna från Uppsala, att området inte bara erbjuder bra träningsmöjligheter, utan
även fantastiska matupplevelser och en avkopplande miljö där det alltid finns saker att titta på och göra.
– Vi älskar Högbo Bruk!

Mer information

Sidan uppdaterad: 2017-01-26
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se