För dig som studerar eller har studerat på CVL

Här har vi samlat information för dig som studerar eller tidigare har studerat på Centrum för Vuxnas Lärande i Sandviken.

Tacka nej till kurs/utbildning

Har du blivit antagen till en kurs eller utbildning som du inte vill eller har möjlighet att gå kan du tacka nej via vår e-tjänst.

Jag vill avbryta en kurs

Om du funderar på att avbryta en kurs bör du först tala med en studievägledare. De kan ge vägledning och kanske hjälpa dig att hitta alternativa lösningar. Du som avbryter en eller flera kurser ska meddela det till din lärare och expeditionen där du fyller i en särskild blankett och anger orsak till avbrott. Har du studiestöd så påverkas studiepoängen vid avbrott och därför ska du även meddela CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Betygsbeställning

Betyget skickas hem till dig efter 1-2 veckor. Tänk på att det kan ta lite längre tid om du begär ut betyg i juni eller december eftersom många vill ha sina betyg då.

OBS! Alla betyg skickas alltid digitalt till betygsdatabasen som UHR använder.

Om du läser flera kurser eller en yrkesutbildning är det bra om du väntar med att beställa betygen tills alla kurser är avklarade och betygssatta.

Betyg från annan kommun eller gymnasieskola

Om du behöver betyg från en annan kommun eller betyg från gymnasieskolan beställer du dem genom den skola där studierna genomförts

Beställ studieintyg

Du kan beställa studieintyg för till exempel Göranssonska stiftelsen, barnomsorg eller arbetsgivare. Intyget skickas hem till dig.

Studiekammaren

Studiekammaren erbjuder anpassad verksamhet till dig som behöver hjälp med studiestruktur och goda rutiner. Du läser dina kurser hos ordinarie lärare, men kommer till studiekammaren innan, mellan och efter lektionerna för att arbeta vidare med arbetsuppgifter och läxor.

Studentstöd

Studentstöd finns för dig som behöver stöd kring dina studier.

Du kan till exempel få hjälp med att:

  • planera och strukturera ett schema över skoldagen
  • tydliggöra instruktioner
  • sätta igång arbetet
  • förstå texter
  • lösa problem med tekniken

Itslearning

Itslearning är en öppen plattform för nätbaserat lärande och samarbete, utvecklat specifikt för utbildningssektorn och används i studier vid CVL.

Efter genomförd introduktion hos oss tilldelas du användarnamn och lösenord för att logga in.