Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Lärcentrum och studieresurser

Här hittar du information om Lärcentrum och vilka studieresurser vi erbjuder.

Lärcentrum

Funderar du på att börja plugga? Kanske på distans? Då har du kommit rätt!

Ett Lärcentrum är en resurs och en service främst för distansstuderande på yrkeshögskolenivå, högskole- eller universitetsnivå oavsett utbildningsanordnare. Det är kostnadsfritt och öppettiderna är generösa och flexibla.

Sandvikens Lärcentrum erbjuder

  • Studievänlig och social miljö
  • Lokaler för grupparbeten eller enskilt studerande, matrum med pentry
  • Möjlighet till att skriva din tentamen (skrivvakt finns)
  • Tillgång till internetuppkoppling, lånedatorer, webbkamera/headset
  • Tillgång till videokonferensutrustning

För mer information om Lärcentrum kontakta oss på larcentrum@edu.sandviken.se eller 

Lisbeth Hedberg, Studieadministratör
lisbeth.hedberg@edu.sandviken.se
026-24 10 90

Mia Eriksson, Utbildningsledare
mia.eriksson@sandviken.se
026-24 12 62

Besöksadress: Högbovägen 45
Hitta till Lärcentrum: Karta

Från Sandvikens centrum Kör mot Högbo på väg 272 sväng vänster vid skylt Sandbacka Park sedan direkt höger. Besöksparkering finns på framsidan.

Från Högbo/Ockelbo (väg 272) Sväng höger ca 100 m efter första skylten Sandbacka Park sedan direkt höger. Besöksparkering finns på framsidan.

Från E16 Sväng av från väg E16 mot Sandviken C. Från Gävlevägen sväng av mot Högbo bruk och Ockelbo, väg 272. Efter några hundra meter, sväng av till vänster på Spångvägen innan Sandbacka Park, sedan direkt höger. Besöksparkering finns på framsidan.

Öppettider reception entrén Högbovägen 45 Måndag - Fredag 08:00 till 11:45 och 12:45 till 17:00 för parkeringstillstånd.

För buss finns hållplatser med namn Sandbacka på Spångvägen och Högbovägen. Lokalbuss 11, regionbuss 40 och 44 kör förbi Sandbacka Park.

Tentamensservice

Som student kan du avlägga tentamen hos oss om ansvarig högskola/universitet tillåter det.
Anmälan till tentamen

 "Tekniskt basår i samverkan"

Tekniskt basår i samverkan är ett samverkansprojekt, ett samarbete mellan Högskolan i Gävle (HiG) och vuxenutbildningar/Lärcentra i länet. Utbildningen ges på fyra studieorter och från och med i höst finns utbildningen i Sandviken. Lärarstöd finns på Lärcentrum (Sandbacka Park) och eleverna får ta del av inspelade föreläsningar från Högskolans lärare. Vid tre tillfällen ingår obligatoriska labbar på HiG. Kurslängd 40 veckor heltidsstudier. Slutförs studierna erbjuds en reserverad plats på ett ingenjörsprogram vid Högskolan i Gävle.

Snabbspår för lärare, nu på Lärcentrum i Sandviken.

Utbildningen är ett samarbete mellan kommunens Lärcentrum, Umeå universitet och Arbetsförmedlingen. Syftet är att de som har en lärarutbildning från sitt hemland skall får lära sig det svenska skolsystemet, göra praktik samt läsa mer svenska under ett år för att snabbare komma ut på arbetsmarknaden. Utbildningen kommer delvis att ske online via universitetet med stöd från personalen på Lärcentrum. Praktiken kommer att genomföras i kommunens skolor.

IT-utvecklare, Yrkesvuxenutbildning

Nu finns denna utbildning på Lärcentrum med kurser som: Programmering och Webbutveckling.

Studiegrupper

Läser du distansutbildning på högskola, universitet eller yrkeshögskola och vill ingå i en studiegrupp som träffas på Lärcentrum? Anmäl dig till studiegrupp.

Studieresurser

Specialpedagogiskt stöd

Specialpedagogiskt centrum (SPC) erbjuder personligt stöd till dig som har läs- och skrivsvårigheter, koncentrationssvårigheter, ADHD, ADD, autism, matematiksvårigheter/dyskalkyli eller andra funktionsnedsättningar. På SPC kan du få hjälp med att strukturera dina studier bland annat genom att utveckla din studieteknik. Du kan även få hjälp med anpassning vid prov och examinationer samt med alternativa verktyg. SPC utformar tillsammans med dig personliga lösningar som gör att du lyckas i dina studier.

Fronter

Fronter är en öppen plattform för nätbaserat lärande och samarbete, utvecklat specifikt för utbildningssektorn och används i studier vid CVL.

Efter genomförd introduktion hos oss tilldelas du användarnamn och lösenord för att logga in på vår anpassade Fronter-miljö.

Logga in på Fronter Sandvikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du har problem med att logga in kan du se vår instruktionsfilmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om inloggningen fortfarande inte fungerar kan du själv besöka Fronters internationella supportsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För ytterligare support kontakta din lärare.

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se