Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Expedition

I Röda huset på CVL Olsbacka finns vår expedition. Här kan du få hjälp med frågor som rör skolan, du kan också hämta och fylla i blanketter, beställa betyg.

Från och med 2018 måste studieintyg beställas på en blankett. Du får studieintyget hemskickat eller så hämtar du det i expeditionen på CVL Olsbacka.

Öppettider

Måndag och fredag 8.30-12.00
Tisdag, onsdag och torsdag 8.30-16.00*

*Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontider

Måndag 8.30-12.00
Tisdag, onsdag och torsdag 08.30-11.00 och 13.30-16.00
Fredag 08.30-12.00 och 13.00-14.00

Telefon: 026-24 19 00
E-post: vux@edu.sandviken.se

Studie- och yrkes­vägledning

Om du vill veta mer om studier, yrken och arbetsmarknad och är osäker på vad du vill studera till eller arbeta med, kan vi hjälpa dig.

Vi vänder oss både till dig som funderar på att börja studera och för dig som redan studerar på CVL. Hos oss kan du få svar på frågor via mail och telefon, komma på drop-in för enklare frågor, eller boka in ett vägledningssamtal. Du kan boka besök på telefontid, via e-post eller här på CVL.

Telefontid

Måndag-fredag 8.30 - 9.30
Tel: 026-24 15 42
E-post: studievagledning@edu.sandviken.se

Öppettider

Måndag 9.30 - 12.00
Tisdag 13.00 - 15.00
Onsdag 9.30 - 12.00
Torsdag 9.30 - 12.00

Viktig information om slutbetyg

Regeringen har beslutat att slutbetyg får utfärdas fram till den 1 juli 2020. Se regeringens webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kurator

Kontakta vår kurator om du vill ha råd och stöd kring personliga frågor som påverkar din studiesituation. Det kan handla om relationsproblem, koncentrationssvårigheter, stress, oro, ångest och annat som stör din förmåga att studera. Kuratorn har tystnadsplikt. Birgitta finns på LOK-center i Folkets hus. 

Birgitta Grell

Tel: 026-24 09 92 / 072-880 56 35
E-post: birgitta.grell@edu.sandviken.se

Validering

Vi erbjuder validering av dina yrkeskunskaper. Validering betyder att vi hjälper dig att kartlägga vad du redan kan inom ett yrke som du tidigare suderat eller arbetat inom. Vi anpassar vår utbildning så att du bara behöver komplettera med det du saknar.

Om du tidigare har studerat eller arbetat inom verkstadsteknik, kock, vård eller elektriker har du möjlighet att validera dina kunskaper mot gymnasiekurser och betyg. Om du ska göra en validering är det viktigt att du vill fortsätta jobba inom yrket. Det är också viktigt att du är beredd att genomföra praktik samt komplettera med utbildning. Obs att det kan dröja en del innan du får genomföra valideringen.

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen finns möjlighet till branschvalidering inom följande yrkesområden: bygg och anläggning, hotell-restaurang-storhushåll, fastighet.

Du som är intresserad och vill veta mer eller önskar påbörja validering:
Boka tid för möte hos våra Studie- och yrkesvägledare.
Ta med eventuella intyg och betyg till mötet.

Vill du istället ha ett betyg på dina kunskaper måste du genomföra en prövning.
Mer information om prövning hittar du under Kursutbudöppnas i nytt fönster.

FAQ - Vanliga frågor

När kan jag börja studera

På CVL har vi kontinuerligt intag. Det innebär att vi har kursstarter 7 gånger per år i nästan alla grundläggande och gymnasiala kurser. Kontakta studievägledare för att få mer information.

Hur söker jag kurser på CVL?

www.sandviken.se/cvl
länk till annan webbplats

Välj ”Translate” för att läsa texten på ditt eget språk

  • Välj ”Ansökan
  • Välj ”Webbansökan
  • Läs: Antagningsregler, Efter ansökan, Schema och kurser som krockar
  • Välj ”Logga in och gör ansökan
  • Välj inloggningsmetod
  • Välj kurser/utbildning i menyn ”kursutbud”. När du valt de kurser du vill läsa trycker du på ”Gå vidare” och följer vidare instruktioner. I sista steget, tryck på ”Skicka in”.
    För att se antagningsbesked på kurserna du sökt:

Logga in och välj ”Mina kurser” på förstasidan för att sedan se ditt antagningsbesked under ”Status”.

Jag vill avbryta en kurs

Om du funderar på att avbryta en kurs bör du först tala med en studievägledare. De kan ge vägledning och kanske hjälpa dig att hitta alternativa lösningar. Du som avbryter en eller flera kurser ska meddela det till din lärare och expeditionen där du fyller i en särskild blankett och anger orsak till avbrott. Har du studiestöd så påverkas studiepoängen vid avbrott och därför ska du även meddela CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Jag vill läsa på CVL men bor i en annan kommun

Om du inte är folkbokförd i Sandvikens kommun ska du ansöka genom vuxenutbildningen i din hemkommun.

Tänker du flytta till och folkbokföra dig i Sandvikens kommun ska du ange detta i ansökan. Din ansökan behandlas så snart du kompletterat med ett personbevis från Skatteverket som intygar att du är folkbokförd i Sandviken.

Kan olika kurser krocka med varandra?

 Ja. Du kan själv läsa om vilka kurser som krockar i vårt krockschema. Krockschemat finns på sidan "Ansökan" - "Webbansökan" - "Schema och kurser som krockar".

Vad är en individuell studieplan?

Alla elever på CVL ska ha en individuell studieplan (ISP). Detta gör man för att få du ska få struktur på dina studier och för att du ska läsa de kurser du behöver utifrån målet med dina studier. Exempel på mål med studierna kan vara att läsa kurser för att få behörighet till högskola/universitet eller slutbetyg/gymnasieexamen. En ISP gör du tillsammans med en studievägledare. Du som har ett användarkonto på webbansökan kan se din ISP där under rubriken ”Individuell studieplan”.

Vilken studietakt kan jag ha?

Du kan ansöka till kurser på upp till 500 poäng per studieperiod. För heltidsstudier krävs 20 poäng per vecka. Normal studieperiod är 20 veckor, annan period kan förekomma.

Vad behöver jag ta med till mitt samtal med en studievägledare?

Ta gärna med eventuella tidigare betyg. Förbered dig för samtalet genom att skriva ner dina frågor. Är du intresserad av andra utbildningar än de som finns hos CVL, ta gärna med information om utbildningen/utbildningarna.

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2019-03-14
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Vi finns på sociala medier

Facebook
Twitter
Facebook