Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Här kan du få svar på vanliga frågor.

Hur vet jag att jag har blivit antagen?

När du har sökt kurser, får du ett svarsmail till din e-postadress.. Om du inte får något mail är det viktigt att du går in på ditt användarkonto och ser efter om du har skrivit rätt e-postadress.

För att veta om du har blivit antagen till kurserna behöver du logga in länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterpå ditt användarkonto i webbanmälan och titta på din studieplan.
Du kommer INTE att få hem ett brev med posten där det står vilka kurser du har
kommit in på, alltså ett antagningsbesked. 

Uppstartsdagen

Alla som är antagen till ny kurs måste komma på kursintroduktionerna, som är starten på dina kurser. Missar du en eller flera kursstarter utan att ha anmält, giltig frånvaro, i förväg måste du söka igen till nästa start.

Alla som är helt nya elever på CVL eller inte har läst på CVL under de senaste två åren måste komma på rektorsinformationen, som är en del av uppstartsdagen.

När kan jag börja studera?

Vi har kontinuerligt intag. Det innebär att vi har kursstarter 6 gånger per år i nästan alla grundläggande och gymnasiala kurser. Kursstarter

Hur söker jag kurser på CVL?

www.sandviken.se/cvl
länk till annan webbplats

Välj ”Translate” för att läsa texten på ditt eget språk

  • Välj ”Ansökan
  • Välj ”Webbansökan
  • Läs: Antagningsregler, Efter ansökan, Schema och kurser som krockar
  • Välj ”Logga in och gör ansökan
  • Välj inloggningsmetod
  • Välj kurser/utbildning i menyn ”kursutbud”. När du valt de kurser du vill läsa trycker du på ”Gå vidare” och följer vidare instruktioner. I sista steget, tryck på ”Skicka in”.
    För att se antagningsbesked på kurserna du sökt:

Logga in och välj ”Mina kurser” på förstasidan för att sedan se ditt antagningsbesked under ”Status”.

Jag vill avbryta en kurs

Om du funderar på att avbryta en kurs bör du först tala med en studievägledare. De kan ge vägledning och kanske hjälpa dig att hitta alternativa lösningar. Du som avbryter en eller flera kurser ska meddela det till din lärare och expeditionen där du fyller i en särskild blankett och anger orsak till avbrott. Har du studiestöd så påverkas studiepoängen vid avbrott och därför ska du även meddela CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Jag vill läsa på CVL men bor i en annan kommun

Om du inte är folkbokförd i Sandvikens kommun ska du ansöka genom vuxenutbildningen i din hemkommun.

Tänker du flytta till och folkbokföra dig i Sandvikens kommun ska du ange detta i ansökan. Din ansökan behandlas så snart du kompletterat med ett personbevis från Skatteverket som intygar att du är folkbokförd i Sandviken.

Om du är Folkbokförd i Sandviken, Hofors, Ockelbo, Gävle eller Älvkaleby kan du fritt söka yrkesutbildningar hos oss alla.

Kan olika kurser krocka med varandra?

 Ja. Du kan själv läsa om vilka kurser som krockar i vårt krockschema. Krockschemat finns på sidan "Ansökan" - "Webbansökan" - "Schema och kurser som krockar".

Vad är en individuell studieplan?

Alla elever på CVL ska ha en individuell studieplan (ISP). Detta gör man för att få du ska få struktur på dina studier och för att du ska läsa de kurser du behöver utifrån målet med dina studier. Exempel på mål med studierna kan vara att läsa kurser för att få behörighet till högskola/universitet eller slutbetyg/gymnasieexamen. En ISP gör du tillsammans med en studievägledare. Du som har ett användarkonto på webbansökan kan se din ISP där under rubriken ”Individuell studieplan”.

Vilken studietakt kan jag ha?

Du kan ansöka till kurser på upp till 500 poäng per studieperiod. För heltidsstudier krävs 20 poäng per vecka. Normal studieperiod är 20 veckor, annan period kan förekomma.

Vad behöver jag ta med till mitt samtal med en studievägledare?

Ta gärna med eventuella tidigare betyg. Förbered dig för samtalet genom att skriva ner dina frågor. Är du intresserad av andra utbildningar än de som finns hos CVL, ta gärna med information om utbildningen/utbildningarna.

Sidan uppdaterad: 2020-05-20
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Länkar

Vi finns på sociala medier

Facebook
Twitter
Facebook