Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Byggutbildning

Byggutbildningen ger dig möjlighet att utbilda dig inom husbyggnad, med inriktning mot träarbete/snickare. Utbildning sker inom aktuella tekniker som används inom byggbranschen idag.

Det ingår en hel del teori, särskilt i utbildningens inledning. Du får bl a lära dig konstruktion och hur du planerar när det gäller ekonomi, kvalitet och miljö.

Inom byggbranschen är det vanligt att man börjar arbetsdagen kl 07.00 och att man ska ta sig till olika arbetsställen. Det är därför en fördel om man har körkort.

Information om utbildningen

Rekommenderande förkunskaper

Svenska eller Svenska som andraspråk 1/A och Matematik 1/A

Omfattning

Heltidsstudier, 57 veckor. 1200 gymnasiepoäng + 100 poäng orienteringskurs

Utbildningsstart

6 november 2023

Ansökningsperiod

11 september - 5 oktober

Antagningsbesked skickas ut kring den 18 oktober till den e-postadress som du angav i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du inte får meddelandet.

Ansökan

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. Bifogar du inte betyg och personligt brev så kommer vi inte behandla din ansökan.


Nivåtest när du saknar betyg

Om du saknar betyg i kurserna för de rekommenderade förkunskaperna, men har lärt dig motsvarande kunskaper på annat sätt, kan du anmäla dig till att göra ett digitalt nivåtest för att visa detta. Du måste anmäla dig senast en vecka före sista ansökningsdag till utbildningen.

Läs mer om hur du anmäler dig till ett nivåtest.

Sökande folkbokförd i annan kommun än Sandviken

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Vid frågor om utbildningen

Kontakta Medborgarservice 026-24 00 00, medborgarservice@sandviken.se.

Kurser i utbildningen

Träarbete - husbyggnad

Kursnamn

Antal poäng

Husbyggnad 1

100 poäng

Husbyggnad 2

200 poäng

Husbyggnad 3 (ombyggnad)

200 poäng

Husbyggnadsprocessen

200 poäng

Trä 1 stommar

100 poäng

Trä 2 beklädnad

100 poäng

Trä 3 montage

100 poäng

Betong 1 - lågform, platta på mark

100 poäng

Specialyrken 1

100 poäng

Orienteringskurs

100 poäng

Totalt

1 300