Utbildning till IT-tekniker (IT technician)

Det här är en utbildning för dig som vill arbeta med IT-säkerhet, server- och nätverksteknik. Du lär dig bland annat att sköta, underhålla och felsöka nätverk och servrar.

Vidare ingår att förstå och upprätta datakommunikation och IT-säkerhet. En ny arbetsmarknad med datacenter håller på att utvecklas och etablera sig i vår region och därmed ökar också efterfrågan på IT-utbildad personal.
Mer om etablering av datacenter i Gävle-Sandviken

Utbildningen är delvis på engelska så du måste kunna samtala på engelska, läsa engelskt kursmaterial, genomföra certifieringar och skriva enklare rapporter på engelska. Tänk också på att om du vill arbeta inom detta branschområde så måste du vara beredd på att arbeta skift och helger.

I utbildningen kommer du att ha möjlighet att genomföra certifieringen CompTIA A+. Eventuellt kan fler certifieringar erbjudas. Läs mer om certifieringarna på hos CompTIA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

OBS! Kostnaden för certifieringarna betalas av eleverna.

Undervisningen sker genom lektioner med praktiska övningar.

Information om utbildningen

Rekommenderade förkunskaper

Svenska grund/Svenska som andraspråk grund samt Engelska 5

Omfattning

Heltidsstudier, 35 veckor

Utbildningsstart

11 oktober 2021

Ansökningsperiod

Ansökan är stängd

Ansökan

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. Bifogar du inte betyg och personligt brev så kommer vi inte behandla din ansökan.

Sökande folkbokförd i annan kommun än Sandviken

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Vid frågor om utbildningen

Kontakta Medborgarservice 026-24 00 00, medborgarservice@sandviken.se.

Kurser i utbildningen

IT-tekniker

Kurser inom utbildningen till IT-tekniker

Kursnamn

Antal poäng

Datorteknik 1b

100 poäng

Dator och nätverksteknik

100 poäng

Datorsamordning och support

100 poäng

Nätverksadministration

100 poäng

Nätverkssäkerhet

100 poäng

Digital kommunikationsteknik

100 poäng

Administration av nätverk och serverutrustning

100 poäng