Utbildning till kock

Kockutbildningen i Sandviken ger dig meriterande gymnasiebetyg och en raketstart i din gastronomiska karriär. Utbildningen är utformad på ett sätt som är intressant, spännande och framför allt inspirerande.

Syftet är att du ska bli en fullfjädrad, arbetande kock efter att du har lärt dig laga mängder av mat från världens alla hörn. I utbildningen kommer du lära dig att planera, komponera och tillaga mat i såväl kall- som varmkök. Utöver detta får du lära dig livsmedelshygien och näringslära. Den största delen av utbildningen sker på plats på Sandvikens restaurangskola, men distanstudier förekommer också. Utbildningens mix av teori och praktik ger kunskaper och erfarenheter som gör dig attraktiv på såväl den lokala, nationella som den internationella arbetsmarknaden.

Information om utbildningen

Rekommenderande förkunskaper

Svenska som andraspråk 1 / Svenska 1 eller motsvarande. Du kommer kallas till intervju innan antagningen.

Omfattning

Heltidsstudier, 50 veckor

Utbildningsstart

6 september 2021

Ansökningsperiod

Ansökan är stängd

Ansökan

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. Bifogar du inte betyg och personligt brev så kommer vi inte behandla din ansökan.

Sökande folkbokförd i annan kommun än Sandviken

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Vid frågor om utbildningen

För frågor om studiebesök, bokning av lunch i matsal, butik och öppettider:
026-240859, 072-880610

Övriga frågor om utbildningen och ansökan:
kontakta Medborgarservice 026-24 00 00, medborgarservice@sandviken.se.

Sagt om utbildningen

Michael Södergren, lärare på kockutbildningen på CVL.

Arbetat som kock och bartender sedan 1986 . Drivit restaurangverksamheter i Kalifornien och Texas. Gillar att laga temperamentsfull mat från hela världen. Övriga intressen innefattar bland annat musik, fiske och alla former av populärkultur.

Carina Wall, lärare på kockutbildningen på CVL.

Jobbat som kock, matkreatör och florist i hela sitt yrkesverksamma liv. Skriver även reportage i mattidningar/kokböcker och har drivit café. Är speciellt intresserad av bakning och desserter. Gillar färg, form och esteti.

Studiebesök

Vill du komma på studiebesök kontaktar du någon av kocklärarna, Michael 026-24 04 66, Andreas 026-24 08 48 eller Carina 026-24 04 67.

Kurser i utbildningen

Kock

Kursnamn

Antal poäng

Matlagning 1

100 poäng

Matlagning 2

200 poäng

Matlagning 3

200 poäng

Matlagning 4

200 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 1

100 poäng

Hygien

100 poäng

Bageri 1

100 poäng

Bageri 2

200 poäng

Branchkunskap inom restaurang och livsmedel

100 poäng

Litteraturlista

Ges vid första utbildningstillfälle.