Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Utbildning till måltidservice och lokalvård

Undervisning i yrkeskurser kombineras med Sva grund (svenska som andraspråk grundläggande).

I utbildningen får du lära dig arbeta med måltiden i centrum. Du får hantera olika livsmedel, förbereda, lägga upp, duka, serverera på ett inbjudande och trevligt sätt. Du får även ta reda på efter måltider, torka bord och diska. Arbetet består av enklare uppgifter i kök och matsalar med livsmedel och matlagning. Arbetet med lokalvård består av städning i olika typer av lokaler med olika verktyg, städtekniker och rengöringsmedel samt att hantera tvätt. Du får lära dig både praktiska och teoretiska kunskaper samt göra APL, arbetsplatsförlagt lärande, på företag där du får lära mer om hur jobbet går till.

Efter avslutad utbildning kan du söka arbete som måltidsbiträde och lokalvårdare hos städ och serviceföretag, hotell, kommuner, regioner. Att prata och bemöta kunder och samarbeta med arbetskamrater på ett bra och trevligt sätt är en viktig del av jobbet.

Information om kursen

Rekommenderande förkunskaper

Sfi D

Omfattning

Heltidsstudier, 51 veckor

Utbildningsstart

4 mars 2024

Ansökningsperiod

1 februari - 18 februari

Antagningsbesked skickas ut kring den 26 februari till den e-postadress som du angav i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du inte får meddelandet.

Ansökan

För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå utbildningen. Bifogar du inte betyg och personligt brev så kommer vi inte behandla din ansökan.

Sökande folkbokförd i annan kommun än Sandviken

Om du är folkbokförd i Hofors, Gävle, Ockelbo eller Älvkarleby så gör du din ansökan på vår hemsida (du behöver inte bifoga något yttrande från din hemkommun).

Om du är folkbokförd i någon annan kommun så gör du din ansökan på vår hemsida, och du behöver bifoga ett yttrande från din hemkommun. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för beslut om yttrande.

Vid frågor om utbildningen

Kontakta Medborgarservice 026-24 00 00, medborgarservice@sandviken.se.

Kurser i utbildningen

Måltidservice och lokalvård

Kursnamn

Antal poäng

Orienteringskurs

200 poäng

Svenska som andraspråk delkurs 1

100 poäng

Svenska som andraspråk delkurs 2

200 poäng

Svenska som andraspråk delkurs 3

200 poäng

Svenska som andraspråk delkurs 4

200 poäng

Service och bemötande

100 poäng

Måltids- och branschkunskap

100 poäng

Städservice

100 poäng

Totalt

1200 poäng (900 poäng grundläggande nivå och 300 poäng gymnasienivå)