Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Går det att tillaga sojakorven på andra sätt?

Hej

Vi undrar om ni skulle kunna tillaga sojakorven på något annat sätt typ steka den, den är så hård och torr när den kokas.

Undrar också om ni skulle kunna göra en annan typ av stroganoff kanske med champinjoner. Bönstroganoffen med dill i är inte god. kan även ge ett förslag på en veg lasagnett med lök, broccoli och ostsås den är supergod. Den gör våran mamma på sitt dagis.

Och så undrar vi om ni kan be personalen i matan på söderskolan att skriva upp det vegetariska alternativet för det brukar inte stå och då är det svårt att veta vilka tillbehör man ska ta.

Mathild och Frida Hedlund

Svar:

Hej Matilda och Frida

Tack för era frågor. Vilka bra förslag ni kommer med, att steka soja korven istället för att koka den är en enkel förändring.  Receptet på den vegetariska Stroganoffen kan utvecklas och förändras till

att innehålla quorn istället för bönor, det är proteinet som vi vill att ska finnas i maträtten. Dill ska inte finns med i Stoganoff det får vi kontrollera.  Vi tar gärna emot recept på den vegetariska lasagnen som ni beskriver.

Skriv ner innehåll och lite mängder så att vi kan provlaga maträtten och göra ett recept. Vi måste ha recept på alla maträtter då de ska näringsberäknas. Naturligtvis kan Eva och Malin som arbetar på Söderskolan skriva på tavlan vilken vegetarisk maträtt som serveras. Kom gärna med flera bra förslag och ideer.

Receptet eller beskrivning av  den vegetariska lasagnen får ni gärna skicka till maria.k.eriksson@sandviken.se

Hälsningar
Maria Eriksson
Servicechef
Sandvikens kommun
telefon 026-24 12 17

Sidan uppdaterad: 2013-11-27 11.55
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se