Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Hur gör jag om min dotter behöver mjölk­protein­fri mat?

Varför får barn som har religons kost få special kost? Och inte barn som är känsliga?

Vårt barn har varit till barnkliniken och de säger att vi inte ska ge henne mjölk. Då efter många frågor och hon var jätte dålig när hon drack mjölk eller åt mat. Men att det inte alltid inte är så att det syns på prover. Därför kunde hon inte skriva intyg.

Så Hur gör man i detta fall? Som det är nu kan hon inte gå på förskolan. Då hon kan kräkas på kvällen och kan inte sova på nätterna när hon äter mjölk.

Mona

Svar:

Hej Mona

Tack för din fråga.

Vi som arbetar med måltider inom servicekontoret strävar efter att skapa en trygg måltid för barn/elever med allergi, födoämnesöverkänslighet eller vid behov av specialkost.(vegetarisk kost och - fläsk kost bedöms inte som specialkost) Vår ambition är att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag tillmötesgå barnets/elevens individuella behov.

För att kunna göra det behöver vi ett intyg för att stärka behovet. Då ni har varit på barnkliniken och har en kontakt där räcker det att läkare, sjuksköterska eller dietist skriver ett underlag eller tar ut ett journalutdrag där de styrker att din dotter är i behov av mjölkproteinfri mat.

Intyget kommer att följa med din dotter hela förskoletiden och skoltiden och säkerställa att hon får rätt mat.

Hälsningar
Maria Eriksson
Servicechef
Sandvikens kommun
telefon 026-24 12 17

Sidan uppdaterad: 2017-01-18 17.01
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se