Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kan jag påverka vad mitt barn ska äta?

Hej!

Om jag inte vill att mitt barn äter t.ex socker. Kan man då skippa att ge honom sötsaker och livsmedel med tillsatt socker som t.ex ketchup och annat?

Då min son inte äter varken gluten eller socker förutom frukt så är förskolorna iaf i Sandviken inte riktigt passande för honom egentligen. Livsmedelsverkets rekommendationer är helt åt skogen och jag arbetar med hälsa och litar inte ett dugg på dom.

Därför kommer jag även med en önskan om att förskolorna ska se över användandet av gluten (vete, råg och korn) då det förstör tarmen och även se över sockerkonsumtionen då den faktiskt är hög om man äter både ketchup, yoghurt, kaviar, leverpastej m.m...

Finns det någon förskola i Sandviken som passar oss lite bättre inom mina önskemål?

En förskola bad mig prata med dig :)

Mikaela

Svar:

Hej Mikaela,

Tack för din fråga angående mat i förskolan. Som förälder kan du till viss del påverka vad ditt barn ska äta, till exempel att utesluta ketchup, sylt och andra tillbehör som innehåller socker. Det är en överenskommelse med pedagogerna som ansvarar för ditt barn.

Att välja kost utifrån egna önskemål har vi inte möjlighet att tillmötesgå, specialkost erbjuds endast till elever som är överkänsliga eller intoleranta.

Målet för maten i Sandvikens kommun är att den i möjligaste mån ska tillagas från grunden med rena råvaror.

Den mat vi serverar är av god kvalitet och innehåller den näring som våra barn behöver och som offentlig förvaltning följer vi Livsmedelsverkets råd för bra mat i förskola och skola.

De förskolor som Servicekontoret ansvarar för kan inte tillmötesgå dina önskemål att utesluta livsmedel som innehåller gluten.

Frukostmeny VT 2015PDF (pdf, 35.3 kB)
Mellanmåls menyPDF (pdf, 37.6 kB)

Hälsningar
Maria Eriksson
Servicechef
Sandvikens kommun
telefon 026-24 12 17

Sidan uppdaterad: 2015-05-26 10.14
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se