Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kan min dotter få utesluta fisk?

Hej Maria!

Jag undrar hur man går tillväga för att tillfälligt kan få utesluta fisk ur min dotters kost då hon har eksem som vi inte har kommit tillrätta med och med tanke på att jag är fiskallergiker som resulterar i att jag får utslag när jag äter t ex kyckling som fått fiskmjöl och att jag spyr om jag äter fisk så har tanken vuxit fram om att hon kan vara överkänslig mot fisk och under sommaren 2016 när hon var hemma och inte åt fisk så blev eksemet bättre. Har ni kyckling i skolmaten som är garanterat fri från fiskmjöl?

Mvh

Katarina Bernström

Svar:

Hej Katarina

Tack för din fråga, nedanstående information finns på Sandvikens kommuns hemsida om vad som gäller för att få specialkost.

Information till vårdnadshavare/elev angående specialkost vid födoämnesöverkänslighet eller allergi. Servicekontoret strävar efter att skapa en trygg måltid för barn/elever med allergi, födoämnesöverkänslighet eller vid annan specialkost. Vår ambition är att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag tillmötesgå barnets/elevens individuella behov. Som ett led i detta välkomnar vi god kommunikation mellan vårdnadshavare/elev och köksansvarig. Kontakta gärna Servicekontoret vid frågor om måltiderna. Varje hösttermin lämnas ett nytt specialkostintyg.

Journalutdrag/Läkarintyg krävs för vissa behov

För att säkerställa att ditt barn får rätt mat har vi i samråd med skolhälsovården tagit beslut om att specialkostintyget ska kompletteras med journalutdrag, läkarintyg eller intyg från dietist för nedanstående behov.

  • Gluten
  • Mjölkprotein
  • Ägg
  • Sojaprotein
  • Fisk

Vårdgivaren kan ta en viss avgift för utfärdande av journalutdrag/intyg.

Det ni behöver göra är att lämna ett specialkostintyg som kompletteras med ett läkarintyg till mottagningsköket där din dotter går. Blanketterna finns att hämta på Sandvikens kommuns hemsida.

Den kyckling som vi serverar är Kronfågel och Guldfågel, se nedan deras information. Kronfågel och svenska kycklingbönder ställer höga krav på innehållet i kycklingens foder som bland annat måste vara fritt från salmonella, GMO och fiskmjöl.

Hälsningar
Maria Eriksson
Servicechef
Sandvikens kommun
telefon 026-24 12 17

Sidan uppdaterad: 2016-11-29 13.48
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se