Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Serverar ni specialkost i Jernvallsskolan?

Hej,

I torsdags (24/3) fick eleverna på Jernvallsskolan chokladpudding till efterrätt. Min son äter laktosfri kost och enl honom fick de egen.

Men nu till min frågor: Vad innehöll den? Var den verkligen laktosfri?

Eija

Svar:

Hej Eija

Tack för din fråga. Torsdagen den 24/3 hade vi invigning av "skolrestaurang" projektet på Jernvallsskolan, för att göra det lite festligt serverade vi tacobuffe och en chokladfromage till dessert.

Det var tråkigt att din son blev dålig i magen. Alla barn med specialkost fick egen chokladpudding som tillagades av vårt specialkostkök på centralköket. Jag fick information från dietkocken idag att det var Ekströms chokladpudding som blandades med laktosfri mjölk (till laktosfri dessert).

Följande ingredienser i puddingen:

Socker, modifierad potatis- och majsstärkelse, fettreducerad kakao, stabiliseringsmedel (E578 och E450) salt, arom. Färdig pudding innehåller 2,5% kakao.

Vi har en specifik plats i matsalen för all specialkost och även de gånger vi har dessert. Vi har även en Specialkosttavla som vi skriver upp allt som ska hämtas vid specialkostbordet. Här stod även desserten under laktosfri kost i torsdags.

På dessertbordet var det en stor skylt: obs innehåller mjölk. Bordet var även bemannat av oss. De som behövde specialkost fick hjälp med detta.

Hör gärna av dig igen så får vi forska vidare i vad som orsakade problemet. För oss är det viktigt att specialkosterna är säkerställda hela vägen fram till matgästen.

Hälsningar
Maria Eriksson
Servicechef
Sandvikens kommun
telefon 026-24 12 17

Sidan uppdaterad: 2016-03-29 14.49
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se