Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vad innehåller salladsbuffén?

Hej!

Det serveras ju "salladsbuffe" till lunchen, men varför är allt blandat? Allt som oftast tydligen med fetaost. Det enda som verkar vara utanför "blandningen" är riven morot. Min dotter har frågat varför det är blandat och fått svaret att: LÄRARNA/FRITIDSPEDAGOGERNA vill ha det så!?

Det här resulterar ju i att hon inte tar grönsaker, då hon inte vill ha osten, som hon säger "sätter sej fast" på allt. Varför inte ha de olika grönsakerna OCH osten uppdelade i olika skålar så får var och en ta det den vill ha? Det är ju sorgligt tycker jag när ett barn vill ha grönsaker, men att det bara blandas ihop till en röra så att hon avstår från att äta det.

Siv

Svar:

Hej Siv,

Tack för ditt mail. Skolorna ska servera råkost buffé alla dagar och vi har haft många önskemål på innehåll både från pedagoger och elever. Vi har därför tagit fram ett utbud och detta kommer alla att följa från höst terminen 2015. Tidigare har vi inte tydligt skrivit ut exakt vad buffén ska innehålla men varit tydliga med att eleverna inte tycket om blandningar. Detta framkommer bla på det matråd som vi har 2 ggr/termin för kommunens alla skolor. Informationen förs vidare till varje enhetschef. Men för att förtydliga ytterligare har ett "planogram" tagits fram, se bifogad fil. Detta ska ALLA grundskolor följa från ht2015. Utbudet är baserat på Livsmedelsverkets rekommendationer.

Du får gärna återkoppla om den skola där din dotter går inte följer detta under hösten. Vi är tacksamma att få reda på detta och även vilken skola det gäller. Fetaost ingår inte alls i den buffén.

Vårt mål är självklart att fler ska äta mer sallad och grönsaker!

Tack för din synpunkt och trevlig sommar!

Basutbud råkostbuffé 2015PDF (pdf, 45.1 kB)

Hälsningar
Maria Eriksson
Servicechef
Sandvikens kommun
telefon 026-24 12 17

Sidan uppdaterad: 2015-06-18 13.29
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se