Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Val av skola

Val till läsåret 2019-2020

Du som är vårdnadshavare till barn som fyller sex år under 2019 eller till elev i årskurs sex ska nu välja skola via kommunens e-tjänst i Självservice.

Om ditt barn ska börja förskoleklass eller årskurs 7 ska du välja grundskola.

Valet pågår mellan 1 februari­‑28 februari 2019

Nyinflyttad eller byta skola utanför skolvalsperioden

Du som vill göra ansökan till skola ska göra det i Självservice. Vid inflyttning till kommunen under läsåret placeras barnet så snart som möjligt utifrån kommunens placeringsförfarande, närhet och plats på skola. 

Om du inte kan göra ansökan via e-tjänsten finns blankett att hämta hos Medborgarservice, Odengatan 37 eller hos Kunskapskontoret, Sätragatan 66 från och med 1 februari.

Val till förskoleklass

Förskoleklassen är en obligatorisk del av grundskolan och finns på alla kommunala skolor som har årskurs 1. Vårdnadshavare väljer förskoleklass via vår e-tjänst i Självservice. För att logga in använder du e-legitimation. Om du inte har möjlighet att göra valet via e-tjänst kan du hämta blankett på Kunskapskontoret, Sätragatan 66 och hos Medborgarservice, Odengatan 37.

Val till årskurs 7

Vårdnadshavaren till elever i årskurs 6 väljer skola inför årskurs 7 via vår e-tjänst i Självservice. För att logga in använder du e-legitimation. Om du inte har möjlighet att göra valet via Självservice kan du hämta blankett på på Kunskapskontoret, Sätragatan 66 och hos Medborgarservice, Odengatan 37.

Val till fristående skola

Om du väljer en fristående skola måste du själv kontakta den skolan för att höra om det finns plats till respektive skola.

Tidsplan läsåret 2019-2020

Januari: Information på kommunens webbplats  om ansökningsförfarande "Skolval till förskoleklass och årskurs 7" inför kommande läsår.

Januari: Personliga brev till berörda vårdnadshavare för blivande 6-åringar och årskurs 7 elever.

1 februari: Information, valformulär samt broschyr åk 7 finns tillgängligt i Självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Blanketter i pappersform finns på Kunskapskontoret och hos Medborgarservice.

1-28 februari: E-tjänsten öppen och ansökningstiden pågår en månad efter öppning

Mars/april: Placeringsbeslut skickas till vårdnadshavare

Sidan uppdaterad: 2019-11-04
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se