Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Bessemerskolan utsedd till Årets skolbibliotek 2018

Priset delades ut under måndagseftermiddagen vid en ceremoni på Skolforum som arrangeras i Stockholmsmässan.

Nationella Skolbiblioteksgruppen står bakom priset, det är ett nätverk av organisationer som samverkar för att skolbiblioteken ska bemannas, stärkas och utvecklas. I juryn sitter representanter från Lärarnas Riksförbund, Sveriges Skolledarförbund, Lärarförbundet, Svensk biblioteksförening och DIK.

Juryns motivering till priset:

”Årets skolbibliotek 2018 utmärks av ett genomtänkt och välstrukturerat arbete där skolbiblioteket har en självklar roll i skolans interna processer. Detta beskrivs i den egna modellen, där rollfördelningen och samarbetet mellan bibliotekspersonal, pedagoger och skolledare är glasklar. Arbetet vilar på ett ständigt kretslopp av utvärderingar och utifrån dessa ständiga förbättringar. De två grundfunktionerna, att främja både läs- och skrivutveckling och MIK, kräver extra mycket av ett gymnasium med ett brett utbud av både teoretiska och yrkesförberedande program.”

(MIK betyder Medie- och informationskunnighet)

Bessemerskolans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2018-10-31 07.28
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Bessemerskolan årets skolbibliotek 2018

Emma Lindgren, bibliotekarie på Bessemerskolan, Eva Aronsson, rektor och Kirsi Rutanen, bibliotekarie Foto: Jenny Nilsson/Svensk biblioteksförening.