Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Björksätraskolan utsedd till Årets vattenskola 2018

Björksätraskolan avdelning F-6 har av SIWI utsetts till årets vattenskola i Sverige 2018 och erhållit ett pris på 30 000 kr och ett glasäpple.

SIWI, Stockholm International Water Institute, är ett Stockholmsbaserat policyinstitut som verkar för ökad forskning och medvetenhet för globala vattenfrågor

Den 29 maj delades priset "Årets vattenskola" ut för både år 2018 och 2017. Vinnare år 2018 är Björksätraskolan, 2017 års pris gick till Kronängsskolan i Vaxholm. 

På Björksätraskolan i Sandviken  integreras vatten i undervisningen  redan från förskoleklassen. För de yngsta handlar det om att leka med vatten och värdesätta det, medan de äldre lär sig allt mer om vad vatten egentligen är, i alla dess former. Skolan använder arbetssättet NTA, Natur och Teknik för Alla, med färdiga lådor kring olika teman. Dessutom utgår Björksätraskolan mycket från elevernas egna erfarenheter, där några elever kommit ganska nyligen till Sverige från länder med vattenbrist. De hjälper de andra eleverna att förstå hur viktigt det är att vara rädd om vattnet.

Vi på skolan är väldigt glada för priset, säger Mona Olsson som är NO‑lärare på Björksätraskolan.

Så här gick ceremonin till

Björksätraskolans lärare fick gå upp på scnenen och under tio minuter berätta om sitt arbete för att  inspirera andra lärare som var där. Sedan fick de ta emot prisskulpturen som bestod av ett glasäpple.

 

Björksätraskolans webbplats

SIWI:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2018-06-02 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Sandviken bästa vattenskola 2018, lärare på skolan