Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Julkampen - Skapar lust för matematik och problemlösning

Näst sista dagen på höstterminen 2016 genomfördes "julkampen", en vänskapsmatch i problemlösning och matematik mellan Teknik- och Naturvetenskapsprogrammet på Bessemerskolan.

Eleverna har under höstterminen arbetat mycket ambitiöst under lektioner och med läxor. De har repeterat kunskaper från grundskolan samtidigt som de lärt in nya moment som binära tal, vektorberäkningar och trigonometri. Att få avsluta terminen med en lekfull problemlösningstävling är ett sätt att skapa lust till fortsatta studier i matematik och sammanhållning i klasserna. På båda programmen kan eleverna läsa 5 kurser i matematik, därför är det viktigt att eleverna redan från årskurs ett får upp motivationen och lusten till att lära in ny matematik och därmed bli duktiga på problemlösning. 

Teknikprogrammet TE16 blev vinnare i årets julkamp, eleverna jublade då det är en ära att få vinna mot Naturvetarna. Nu startar snart vårterminen och vi hoppas att alla elever ska känna inspiration och lust till fortsatta studier i matematik på Bessemer. 

Kursen båda programmen läser under våren heter matematik 2c  och innehåller många nya spännande begrepp, utmaningar och problemlösning.  

Sidan uppdaterad: 2017-01-03 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Elever från Bessemerskolans teknikprogram som vann Julkampen december 2016