VINDÖGA-festivalen

VINDÖGA Fia-festivalen

Grafisk form Studiolord.se


28-30 oktober 2021


Vindöga är en festival som arrangeras av arrangörsföreningen Fia tillsammans med Sandvikens Kulturcentrum.

Festivalen har en inriktning mot nutida musik/ljudkonst, dans, film, poesi samt performance med lokala, nationella och internationella artister.


Program


Torsdag 28 oktober kl. 18.00, Folkbiblioteket
Signum - Konstnärsföreningen Gaffel. PERFORMANCE


Torsdag 28 oktober kl. 19.30, Biograf Grand
Sisters with Transistors – elektromusikens pionjärer FILM
Entré: 120 kr, pensionär 100 kr. Boka din biljett via biografens hemsida Länk till annan webbplats.


Fredag 29 oktober kl. 19.00, Musikverket och Teaterbruket
A - Elsa Bergman MUSIK

Stålverk 2 - Jan Annerborn LJUDKONST

Failed emptiness. Time. - Mika Taanila FILM

Vädersolsmodernitet - Katt Hernandez MUSIK


Lördag 30 oktober kl.12.00-13.45, Teaterbruket
Familjeördag: Insektskören - Jan Carleklev WORKSHOP
Från 3 år. Drop-in!


Lördag 30 oktober kl. 14.00, Konsthallen
Tyst Natt - Jan Carleklev, Vernissage UTSTÄLLNING


Lördag 30 oktober kl. 15, Teaterbruket
Semikolon, skärningspunkter. Om text-ljudkomposition, nya medier och Lars-Gunnar Bodins konstnärliga praktik
– Jesper Olsson
FÖRELÄSNING


Lördag 30 oktober kl. 18.00, Teaterbruket och Musikverket
Två års svit - Johan Tkatjenko Sundberg MUSIK OCH POESI

Scrap Life - SU-EN FILM

Sound and Body dis-order -
Samarbetsprojekt Lise-Lotte Norelius och SU-EN
PERFORMANCE

Solo liveset - Lise-Lotte Norelius MUSIK

Solo liveset - Linus Hillborg MUSIK


Med reservation för ändringar.


Begränsat antal platser.Vi tar ansvar! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vid sjukdomssymtom, vänligen avstå besök.


Festivalen genomförs med stöd från

Björn Biografer AB, Gunvor Göransson kulturstiftelse, Lars Bucans kulturstiftelse, Region Gävleborg, Sandvikens kommun och ABF Gästrikebygden.

 

Ladda ner program  Pdf, 1.9 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 1.9 MB)
Grafisk form studiolord.se

 

Information om artisterna


VINDÖGA Fia-festivalen Kulturcentrum

Signum av konstnärsföreningen Gaffel

Signum PERFORMANCE

Ett performanceprojekt i Gävleborg av och med konstnärer från konstnärsföreningen Gaffel. Varje konsthändelse består av några korta performance inspirerade av bibliotekens signum, där konstnärer har skapat ett nytt relationellt och performativt konstverk som utförs bland bibliotekens hyllor.

 

VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Sisters with Transistors

Sisters with Transistors FILM
Sisters with Transistors – elektromusikens pionjärer. Brittisk dokumentär från 2020. 58 min.

Den fantastiska och okända historien om de kvinnliga pionjärer som på ett befriande sätt använde sig av dåtidens elektroniska teknik och kom att helt förändra sättet vi producerar och lyssnar på musik idag. Med Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Eliane Radigue, Suzanne Ciani, och Laurie Spiegel.

Läs mer om Sisters with Transistors – elektromusikens pionjärer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


VINDÖGA Fia-festivalen Kulturcentrum

Elsa Bergman

A - Elsa Bergman MUSIK

Elsa Bergman är kontrabasist född och uppvuxen i Täby, norr om Stockholm. Efter studier på Sund Folkehøgskole och Musikkonservatoriet i Trondheim, Norge flyttade hon åter till Stockholm 2012 och har sedan dess varit verksam som frijazz- och improvisationsmusiker i bl.a. Anna Högberg Attack, Festen, Per-Åke Holmlander CITL Orchestra och Sthlm Svaga. 2014 fick hon pris som “årets nykomling” av P2 Jazzkatten. Sedan dess har Elsa släppt en skiva med sin egna grupp Elsas Eget Omdöme på sitt egna skivbolag Bergman Inspelningar samt turnérat med befintliga grupper samt tillfälliga samarbeten med internationella improvisationsmusiker i bl.a. Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Tyskland, Polen, Storbritannien, Slovenien, Rumänien, Egypten, Chile, Argentina och USA.

I juni 2021 släppte Elsa Bergman sitt debut-solo-album vid namn “A”. Albumet arbetades fram under pandemi-året 2020 och spelades in av Mats Äleklint. Albumet, som endast släpps digitalt på Bandcamp, består av fem spår som presenterar kompositioner baserade på expanderade tekniker för solo kontrabas och är betitlade med citat från Elsas dotters olika favoritböcker. “A” är en hyllning till mångfald och rätten att fungera olika, till neurodiversitet och allt vårt samhälle har att lära av personer “på spektrumet”, men framförallt en kärleks-bekännelse till dig, Ada.

Under sin konsert på Vindögafestivalen kommer Elsa presentera en bearbetad och utökad version av sitt debutalbum “A”.

Lyssna på “A” här Länk till annan webbplats.

 

VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Jan Annerborn

Stålverk 2 - Jan Annerborn LJUDKONST
15 min.

Jan Annerborn arbetar i flera olika genrer som måleri, grafik, video och ljudkomposition. Här samplar den mångsidige konstnären bearbetade ljud från stålverket i Sandviken.


VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Failed emptiness. Time.

Failed emptiness. Time. - Mika Taanila FILM
Finland, 2021, 14 min. Utan dialog, textad på engelska, svartvit.

Plötsligt finns det oerhört mycket tid. Först är allt möjligt. Allt kan hända. Gradvis blir det möjliga omöjligt.

Manus: Harry Salmenniemi
Musik: Éliane Radigue
Regissör: Mika Taanila
Engelsk översättning: Lola Rogers
Grafisk form: Patrik Söderlund
Producenter: Mika Taanila & Jussi Eerola
Produktionsföretag: Testifilmi Oy

 

VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Katt Hernandez

Katt Hernandez MUSIK
Katt Hernandez är en välrenommerad violinist från USA, bosatt i Sverige sedan 2010. Katt är klassiskt skolad på sin violin men hon har även studerat komposition, elektronisk musik, jazz, östeuropeisk folkmusik och improvisation. Katt Hernandez spelar i huvudsak fri improviserad musik och hon är en veteran på improvisations -och de experimentella musikscenerna i Boston, Philadelphia, Baltimore, och New York.

Katt har uppträtt i sammanhang allt från underground scener till stora konsert hallar tillsammans med en oerhörd bredd av musiker, dansare, visuella artister, filmmakare och performance artister såsom bl a; Joe Maneri, Joe Morris, Jonathan Vincent, Gordon Beeferman, Joel Grip, John Berndt, Matt Samolis, Gene Coleman, Audrey Chen, Saul Levine, Zack Fuller, Erik Ruin och många andra.

Katt Hernandez har snabbt tagit en mycket aktiv plats i det svenska musiklivet där hon spelat på bl a Sound of Stockholm festivalen, Geiger festivalen, forskningsprojekter som Henrik Frisk’s ExpEAR och Klas Nevrin’s “Music in Disorder” projekt och flera lokala scen som Audiorama, Glenn Miller café, Fylkingen och Rönnels antikvariat med musiker som Daniel M. Karlsson, Sten Sandell, Ville Bromander, Stefan Östersjö, David Stackenäs, Lisa Ullén, Mattias Risberg, Mats Erlandson och många andra. Hon har också turnerat i Tyskland, Frankrike, USA och Japan sedan hon flyttade till Sverige. Katts elektroakustiska kompositioner och installationer har spelas på flera festivaler och konsertlokaler i Skandinavien som Norbergfestivalen, Transistorfestivalen, SAAR och Stockholm Music and Arts. Katt har arbetat också som en av denna producenter på Fylkingen under flera år, och har varit med på styrelse för flera musikserier i Stockholm som F.R.I.M., Stockholm Drone Society och den Sofiagatan 1 konsertserie på Khimaira.

Katt ingår i bl a The Schematics, Yun Kan 10, Julia Strzaleks gruppen Kolibri och många andra grupper. Hon fick Mastersexamen i Komposition: EAM på Kungl. musikhögskolan under 2014, och började doktorandtjänst i Musik på Lundsuniversitet under 2015.

På Vindöga kommer Katt att framföra ett åttakanalers elektroakustiskt stycke, samt ett solo improvisationsset på fiol.

 

VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Insektskören - Jan Carleklev

Familjeördag: Insektskören - Jan Carleklev WORKSHOP
Utan erfarenheter av naturen har vi ingen möjlighet att förstå den. Därför har Jan Carleklev försökt att klä sig i insekters vardag, satt sig in i deras fysiska förutsättningar för att förstå deras levnadsbetingelser och vilka möjligheter och begränsningar de har för att skapa ljud och musik. Det är ren spekulation men ur denna kakafoni börjar kanske insekternas eget orkester tona fram.

Under Vindögafestivalen vill Carleklev ta hjälp av sandviksborna i sitt sökande efter nya röster till Insektskören. Du bjuds nu in att bidra med hur du tror att en ”tyst” insekt skulle kunna låta. Samtidigt får du lyssna till och inspireras av de röster som redan samlats in. Alltihop mynnar ut i en ljudupplevelse som du aldrig hört förut. Gör din röst hörd i Insektskören.

Jan Carleklevs konstnärskap är baserat på att lyssna och att skapa förutsättningar för att lyssna på olika sätt. Som levande varelser behöver vi lyssna till oss själva, till vår omvärld men vi behöver också bli lyssnade till. För att skapa förutsättningar för detta har det blivit allt viktigare för Carleklev att möta sin publik i en process. Detta möte är en del av konstverket. Här är inget färdigt och inga krav på att förstå, det finns bara öppet, nyfiket undersökande och experimenterande tillsammans. Därför skapar Carleklev mötesplatser som Insektskörer, Hemslöjdsorkesterar, publika ljudlaboratorium och andra situationer där publik bjuds in att vara delaktiga i tillblivelsen av ett konstverk.

 

VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

TYST NATT foto Anna Nordström

Tyst Natt - Jan Carleklev, Vernissage UTSTÄLLNING
En viktig del i Carleklevs konstnärskap handlar om att märkvärdiggöra vår omgivning, alltså lyfta fenomen som vi annars inte ser eller hör, eller som vi tar för givet. I den här utställningen vill Carleklev lyfta den tystnad som finns gömd bakom så många saker som vi idag tar för givet. Hur låter egentligen den tystnaden? eller snarare, hur känns den? I utställningen tyst natt kommer du bland annat mötas av en insektskör, en mekanisk fågel och några gigantiska ljudlurar som har fångat in Carleklevs märkvärdiga ljudlandskap.


VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Jesper Olsson

Semikolon, skärningspunkter. Om text-ljudkomposition, nya medier och Lars-Gunnar Bodins konstnärliga praktik – Jesper Olsson FÖRELÄSNING
Jesper Olsson är litteraturvetare och mediehistoriker, professor vid Linköpings universitet. Hans forskning kretsar kring litteratur, konst och medier, inte minst inom avantgardets tradition. För närvarande skriver han om underliga ekologier i litteratur och konst och om fisk(e) som system. Han är även verksam som kritiker i Svenska Dagbladet och redaktör för tidskriften Culture Unbound.


VINDÖGA-festivalen

Johan Tkatjenko Sundberg

Två års svit - Johan Tkatjenko Sundberg MUSIK OCH POESI
Gitarr, akustisk basgitarr och poesi.

Johan kommer på Vindöga framföra en ”Två års svit” med material som skapats under eller präglats av åren 2020-2021. Han kommer även framföra en hyllning till den nyligen bortgångne Lars Gunnar Bodin tillsammans med två poesi uppläsare.

Johan Tkatjenko Sundberg är improvisationsmusiker. Ett genomgående element i hans musik är att den ofta kretsar kring några noggrant utvalda detaljer eller teman. Han är bosatt i Gävle där han även undervisar och springer i skogen. Han har tidigare samarbetat med bland andra: David Stackenäs, Nina de Heney, Barry Guy, Lars Jonshult, Hal Rammel, Katt Hernandez, Tatsuya Nakatani, Michael Zerang, Joel Grip, Erik Carlsson, Gary Verkade.

Två års sviten innefattar låtarna:

”Say my name” Blues for George Floyd (Johan TS)

Flying - Wounded Bird (Johan TS)

Improvisationer för Lars-Gunnar Bodin (Johan TS)

Golden Sky eller Unedited Music (Johan TS)

Composition no.61 (Anthony Braxton)

 

SU-EN Vindöga-festivalen

Ur videoverk Scrap Life Foto Eva Björkman

Scrap Life - SU-ENFILM
8 min 30 sek.

Denna glansrika dansfilm utspelar sig på en skrotcentral. Filmen är en innerlig
lovsång till återvinningsförloppet och livets eviga cykel. I den blänkande skroten
som ligger och väntar på ett andra liv, ser vi mänsklighetens möjlighet skymta.
Koreografi och idé av SU-EN i samarbete med Robert Alm från Skrotcentralen i
Uppsala AB. Premiär 2006.


SU-EN Vindöga-festival

SU-EN foto Gunnar H Stening

Lise-Lotte Norelius

Lise Lotte Norelius foto Lise-Lotte Norelius

Sound and Body dis-order - SU-EN och Lise-Lotte Norelius PERFORMANCE
Kaos och ordning är något som ständigt följer oss människor. Kan vi leva med de båda samtidigt eller snarare kan vi leva utan båda? Finns det en viktig ordning i kaoset och kanske ett levande kaos inne i ordningen?
Detta stycke är baserat på många års av gemensamma improvisationer, projekt
och aktioner. Vi förbereder tekniken, kastar ur oss lite ideér innan, men sedan sker allt i stunden.

SU-EN
Flerfaldigt prisbelönt koreograf, butohdanskonstnär, performancekonstnär och
curator. SU-EN Butoh Company grundades 1992 i Tokyo. Efter studier hos den
legendariska butohkonstnären Yoko Ashikawa och lärlingskap hos Tomoe Shizune & Hakutobo-gruppen, har SU-EN etablerat butohkonsten i Sverige och
vidareutvecklat sin egen särpräglade butohmetod. Sedan 1997 har verksamheten sin bas i Haglund Skola i skogarna runt Almunge nordost om Uppsala. SU-EN Butoh Company verkar i Sverige och internationellt i små och stora sammanhang. SU-EN arbetar även ofta med gränsöverskridande projekt men alltid med kroppen i fokus; konstperformance, dans, videokonst, iscensatt fotografi och installationer.

Mellan 2006 och 2014 var SU-EN curator för Friktioner - internationell
performancekonstfestival, som samarrangerades med Uppsala konstmuseum. Från 2013 är SU-EN curator för K.R.O.P.P, en plattform och internationell festival för nutida dans och kroppskonst. Mellan 2013 och 2020 samarrangerades K.R.O.P.P med Uppsala Konsert & Kongress och sedan 2021 befinner sig festivalen på andra ställen Uppsala.

År 2011 mottog SU-EN Uchimurapriset från Japan samt kulturpriset från den
feministiska konsttidskriften CORA. År 2012 erhöll hon Uppsala Kommuns
hedersmedalj. Hon har tidigare erhållit flera stipendier och utmärkelser för sitt
konstnärskap, för tillfället Konstnärsnämndens 10-åriga arbetsstipendium.
www.suenbutohcompany.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Lise-Lotte Norelius
Lise-Lotte Norelius arbetar med live-elektronik, elektroakustisk musik och ljudkonst. Hon är en av grundarna till DIY ensemblen Syntjuntan som har fått mycket uppmärksamhet för sina workshops och konserter med textila instrument. LLN har en lång historia som slagverkare med erfarenhet från olika områden som traditionell afrikansk musik, experimentell rock, fri improviserad musik och från att kombinera slagverk och samplade ljud, framför allt i gruppen Anitas Livs.

Önskan att fördjupa sig i rumslighet och elektroakustisk musik, växte under ett
projekt om akustik på Konstfack 1996, där hon gjorde sitt första 8-kanals stycke. LLN studerade elektroakustisk komposition vid KMH i Stockholm 1998-2002 och har sedan dess komponerat musik för högtalare, musiker och live-elektronik, dansföreställningar, installationer, teater och poesi.
Hon inspireras ofta av ljud/missljud som man kanske inte lägger märke till, som
piper, låter ynkliga, eller som bara låter illa och i normala fall skapar olustkänslor.
På senare år har hon bl a arbetat med ljud från dammsugare, väckarklockor,
termosar, små knackande motorer, hembyggda noise-instrument och ljudsmycken för vidare bearbetning i dator och diverse effekt-burkar.
LLN emottog skivpriset ”Nutida Sound” 2013, samt Föreningen Svenska
Tonsättares Rosenbergpris 2014.

Lise-Lotte kommer att framföra ett nytt live-elektroniskt verk specialkomponerat för Vindöga-festivalen.


VINDÖGA-festivalen Kulturcentrum

Linus Hillborg

Solo liveset - Linus Hillborg MUSIK
Linus Hillborg är tonsättare, musiker och multimediakonstnär baserad i Stockholm. Han är verksam inom flera fält, däribland experimentell elektronisk musik och EAM, multidisciplinära projekt och diverse postpunkband.

Magelungsverket som gavs ut tidigare i år är hans första släpp under eget namn, men han har också bl.a. givit ut Ido (2018) och Boiling Sea (2019) under pseudonymen Atonet, skapade den interaktiva installationen Orphan Works för förra upplagan av Norbergfestival och driver labeln Moloton tillsammans med Marlena Salonen. För tillfället arbetar han med ett multimediaprojekt tillsammans med konstnären Lap-See Lam. Som musiker är han verksam med bl. a. Viagra Boys, Saigon, Sänkt och och Horze (med medlemmar från bl. a. Totalt Jävla Mörker och Pascal).

Hans soloarbete utgår ofta från återbruk av bortglömda teknologier i kombination med moderna verktyg för att skapa musik som utforskar polyfoni och tidsperception av ljud och minnesmekanismer. Ofta närvarande är spår av isärplockade, tvetydiga narrativ inspirerade av alltifrån tidig science-fictionlitteratur till dunkla vardagsbetraktelser. För Vindögafestivalen presenterar han ett elektroniskt solo liveset.


Hitta hit

Kulturcentrum, Köpmangatan 1-7, Sandviken
Biograf Grand, Köpmangatan 17, Sandviken

Om Vindögafestivalens historia

Vindöga är en festival som arrangerats årligen sedan 2005 av arrangörsföreningen Fia tillsammans med Konsthallen, Kulturcentrum i Sandviken.

Ladda ner program från tidigare festivaler här
VINDÖGA 2006 Pdf, 315.7 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 315.7 kB)
VINDÖGA 2007 Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 1.2 MB)
VINDÖGA 2008 Pdf, 400.9 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 400.9 kB)
VINDÖGA 2009 Pdf, 253 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 253 kB)
VINDÖGA 2010 Pdf, 144.7 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 144.7 kB)
VINDÖGA 2011 Pdf, 2.9 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 2.9 MB)
VINDÖGA 2012 Pdf, 466.2 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 466.2 kB)
VINDÖGA 2013 Pdf, 2.2 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 2.2 MB)
VINDÖGA 2014 Pdf, 1.8 MB. (Pdf, 1.8 MB)
VINDÖGA 2015 Pdf, 1.1 MB. (Pdf, 1.1 MB)
VINDÖGA 2016 Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 2.1 MB)
VINDÖGA 2019 Pdf, 1.5 MB. (Pdf, 1.5 MB)
VINDÖGA 2020 Pdf, 2.6 MB. (Pdf, 2.6 MB)

Här är en lista på några av de artister vi har samarbetat med eller vilka vars verk har framförts på festivalen genom åren:

ROLFCARLWERNER, Mats Lindström, Irene Sahlin, Per Samuelsson och Jens Salander, FAP, Sunniva Huglen, B. Åström & Håkan L., Conny Skoog, Lasse Ekstrand och Daniel Palmberg, Åke Hodell, Mats Lindström och Björn Granath, Viktor Eriksson, Anna Abrahamsson, Johan Sundberg och Eric Carlsson, George Kentros, Helene Rådberg, Mikael Svensson och Markus Bylerius, Gunvor Nelson, John Sundholm, Ulf Ganrot, Annelie Nederberg, Sunniva Huglen och Anna-Tora Jonasson, Jonathan Dahl och Åsa Larsson, Åsa Stjerna, Folke Rabe, Johan Söderberg, Joakim Pirinen och Mikael Strömberg, Duo Bjelkeborn.Sundberg, Thomas Bjelkeborn, Fredrik Uhlmann, Victor Claeson, Burusera, Aerial, Michael Larsson, Stina Nyström och Peter Vogel, Max Theremod, Bengt af Klintberg, Squidgii, Stina Westrin, Agnes Mercedes, Pär Thörn, João Marco, Peter Vogel, Cia Rinne, Sten Hanson, Hanna af Kleen, The Giant´s dream, Jonte Nynäs, Victor Claeson, Anne Pajunen, Fredrik Bergström, Johan Sundberg och Mikael Larsson, T.E.S., Jonas Johannesson och Martin Snygg, La Moustache och Erik Annerborn, Magnus Berg och Ullrika Berg, Malin Stattin, Syntjuntan, Katt Hernandez och Johan Sundberg, Soundquartet, Välfärdsorkestern(VFO), Guds söner, Lo och [krig], Lovisa Perman, Frida Afzelius, Jana Kluge, David Stackenäs, Monomono, Tomas Järmyr, Paulina Sundin och Jens Hedman, Israel Benavides, FIA-orkestern, Åsa Stjerna, Lars Höjerdahl, Lars-Gunnar Bodin, Tim Folland, Folke Rabe, Johan Söderberg, Joakim Pirinen och Mikael Strömberg, Johan Sundberg, Duo Bjelkeborn-Sundberg, Thomas Bjelkeborn, Bengt Emil Johnsson och Kerstin Ståhl, Oskar Hallbert och Brita Westerman, Per Samuelsson, Iréne Sahlin, Fredrik Uhlmann, Victor Claeson, Burusera, Ulrika Berg och Stina Nyström, Aerial, Jan Annerborn och Daniel Palmberg, YeahvleTV, Hanna af Kleen och Sofia Örnell, Johan Sundberg och Erik Carlsson, Johannes Bergmark, Slim Vic, Andreas Engström, KAI-EN, Krock, OLJUD I REN PANIK, Paulina Sundin, Jens Hedman, WOL, [Krig], Korda Art in Motion Dance Company, Else Marie Pade, Jan Annerborn, Michael Larsson, Olle Oljud, Johan Sundberg och Lars Jonshult, Olle Petersson, Agnes Mercedes och Signe Dahlgreen, Moneeo, Phill Niblock, Anna Lord, Louise Kvarby, Carolina Hindsjö, Anna-Karin Berglund, LEHNBERG, Oskar Hallbert, Lasse Ekstrand, Emil Skogh, Shida Shahabi, Anton Svanberg och Sarasvati Shrestha, Daniel Palmberg och Christina Wannberg, Mikael Strömberg, Allison Chanic, Chaos Pals, Alexandra Nilsson och Raquel Meyers, John Cage, Catterfly, Stockholms Saxofonkvartett, Erik Peters, Per Åhlund och Irina Anufrieva, Kubanerna, Hidden Mother, Mika Taanila, Andreas Abrahamsson, Olle Oljud och David Bremer, Ghost inside ghost, Ika Nord och skelettet Åke, Sami Bahri Al Sadai, Erik Annerborn, Lisa Ullén och Finn Loxbo, Louise Magnusson, Godfrey Reggio och Philip Glass, Lisa Oxygené, Electric Daisy, The Gothenburg Combo, Helene Rådberg, Ulrika Berg och Ulf Ivarsson, Ahti & Ahti, Konatus, Jan Carleklev, JAS, Sol Andersson, John Chantler, Ami Skånberg Dahlstedt och Palle Dahlstedt, Stan Brakhage, Un Programme


Kontakt

Daniel Palmberg, konstintendent Kulturcentrum Sandviken, daniel.palmberg@sandviken.se, tel. 076-135 87 42

 

Jan Annerborn, ordförande Fia
tel. 073-965 73 09