Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Information om webbplatsen

Sandviken.se är en av Sandvikens kommuns kanaler för att informera dig som boende, inflyttande, företagare, nyttjare av våra tjänster eller besökare.

Webbplatsen innehåller också funktioner för att förenkla för kommuninvånare att kontakta kommunen, lämna synpunkter på verksamheten och möjligheter att utföra ärenden via e-tjänster.

Informationskontoret har huvudansvaret för webbplatsen på uppdrag av Kommunstyrelsen. Saknar du något, eller har du synpunkter på någon del av innehållet, strukturen eller funktionerna, hör av dig till oss på webbredaktionen@sandviken.se

Kakor/Cookies

Information om cookies

Upphovsrätt

All text på www.sandviken.se är fri att använda och sprida vidare förutsatt att du anger källa. Bilder och filmer som finns via vår webbplats är däremot upphovsrättsskyddat material som ägs av Sandvikens kommun. Vill du använda någon av våra bilder eller filmer måste du kontakta oss för mer information.
E-post: webbredaktionen@sandviken.se

Behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter

Så tillgänglig är webbplatsen

Information om webbplatsens tillgänglighet finns under Tillgänglighets­redogörelse

Teknisk information

Denna webbplats är byggd enligt webbstandarder. Det innebär att HTML 5 används för att strukturera innehållet, och att stilmallar (CSS, Cascading Style Sheets) används för att styra hur innehållet presenteras.

Webbplatsen fungerar både med IPv4 och IPv6.

Tips för användare

Hitta på webbplatsen

Genom navigeringen i sidhuvudet som finns på varje sida hittar du informationen på vår webbplats indelad i olika huvudområden. Du kan alltid komma tillbaka till startsidan genom att klicka på kommunens logotyp längst upp till vänster.

  • Webbkartan ger dig en översikt över hur webbplatsens innehåll är strukturerat.
  • Sökfunktionen ger möjlighet att göra fritextsökningar i samtliga sidor och filer som finns på sandviken.se.

Att skriva ut sidor

Du kan skriva ut sidor genom att använda webbläsarens funktioner för utskrift.

Länkar till andra webbplatser samt till filer

Länkar till externa webbplatser samt  bifogade filer (pdf, word, excel etc.) öppnas automatiskt i nya fönster.

Ladda ner filer

Länkar till filer öppnas automatiskt i ett nytt fönster när du klickar på länken. För att spara en fil ska du högerklicka med musen på länken och välja "Spara mål som". Ge filen ett namn och välj var den ska sparas.

Om "Lämna sidan snabbt"-funktion

På vissa sidor finns en "Lämna sidan snabbt"-funktion. Knappen kan användas om du som besökare känner dig hotad och övervakad och vill hemlighålla vilken sida du har besökt.

Knappen tar dig snabbt till en ny webbplats, om du känner dig hotad. Men denna knapp rensar inte historiken över tidigare besök och sökningar på datorn. För att rensa historiken ska du följa instruktionerna nedan.

Dölj ditt besök

När du surfar på webben så sparas viss information i webbläsaren.

För att dölja vilka webbsidor du har tittat på kan du radera historik och lagrade sidor i din webbläsare. Det enklaste sättet att göra detta är genom att trycka ctrl+shift+delete på din dator, eller följ instruktionerna nedan.

  1. Klicka på de tre punkterna i webbläsaren för att öppna menyn
  2. Välj historik
  3. Välj rensa webbinformation
  4. Välj tidsintervall och vad du vill ta bort
  5. Klicka på Rensa data.

Viktigt att tänka på är att det efter en rensning finns möjlighet att någon annan person som regelbundet använder datorn kan se att en rensning har gjorts.