Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Centrum för Vuxnas Lärande

Vi arbetar med utbildning och kompetensförsörjning till kommunens invånare. Vi finns till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskole- och gymnasienivå eller vill studera på eftergymnasial nivå. Kommunal vuxenutbildning är i huvudsak kursutformad vilket innebär att du som kursdetagare har möjlighet att påverka din utbildning utifrån dina behov och intressen.

Aktuellt

 • Sommarkurs


  Svenska som andraspråk grund delkurs 1Ansökningsperiod 200401-200427 sök härlänk till annan webbplatsStart den 11 maj
 • Läser du mot ett slutbetyg?


  Viktig Information Från den 1 juli 2020 får Vuxenutbildningen inte längre utfärda slutbetyg. Glöm därför inte att beställa ditt slutbetyg senast 10 juni 2020 för att vuxenutbildningen ska hinna utfärda betyget. Du beställer ditt slutbetyg genom att boka tid med en studie- och yrkesvägledare. Om du har ett samlat betygsdokument och/eller behöver mer information för att avgöra om det här gäller dig så ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare.Vad händer från 1 juli 2020?Då kan Vuxenutbildningen inte längre utfärda slutbetyg utan du kan endast studera mot en gymnasieexamen. I vissa fall kan dina äldre avslutade kurser föras över från ett samlat betygsdokument in i en gymnasieexamen, men du riskerar att behöva studera fler kurser.
 • Kurser och utbildningar på CVL ges som distansundervisning!


  Våra teoretiska kurser och utbildningar ges som distansundervisning.
  Inom vissa yrkesutbildningar kommer skolledningen tillsammans med personalen ta beslut utifrån praktiska förutsättningar samt elevernas utbildningsbehov och personalens möjligheter att beakta hälsa och säkerhet. Detta för att minska spridningen av Covid 19. Lyssna och läs nyheter om Coronaviruset på flera språk här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Alla nationella prov ställs in från och med 30 mars.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterStudievägledning ges på distans, Läs mer här!Expeditionen på CVL Olsbacka håller öppet men om du visar förkylningssymptom ber vi dig ringa 026-241900 och INTE besöka oss.
 • Våra yrkesutbildningar


  Öka dina möjligheter till arbete genom att studera en yrkesutbildning.- Underhållsmekaniker och VerkstadsteknikerAnsökningsperiod 200302-200413, sök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster- Yrkesförare med inriktning tung lastbilAnsökningsperiod 200215-200426, sök härlänk till annan webbplats- Bygg utbildningAnsökningsperiod 200325-200422, sök härlänk till annan webbplats 
 • Tekniskt basår i samverkan med Högskolan i Gävle


  Ansökan är öppen!
  Med ett godkänt tekniskt basår blir du särskilt behörig till många ingenjörsutbildningar. Du gör din ansökan via antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och väljer Sandviken som studieort. Sista ansökningsdag är 15 april. Vill du veta mer, gå in på "Kurser och yrkesutbildningar" eller kontakta våra Studievägledare.

Sidan uppdaterad: 2020-03-18
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se