Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Det bubblar under ytan på Tuna

Vad händer egentligen på Tunaområdet? När börjar Jula bygga, kommer vi kunna köpa hamburgare snart och hur går det för Microsoft? Här kommer en lägesrapport.

Det händer en hel del på Tunaområdet även om vi kanske inte kan se det hända ännu. Mycket planeras och många företag är intresserade av området för sina verksamheter. En del byggande är också igång på allvar som exempelvis Microsoft som nu ökar sin byggtakt för att kunna ge sina kunder den bästa lösningen för datalagring.

Matställen

Det kommer flera nya matställen på den del av Tuna som vi kallar handelsområdet. Max Hamburgare hälsar att de börjar bygga inom kort och planerar att öppna i slutet på året. Företaget Nalyd Sandviken2 har köpt mark för att bygga två snabbmatställen på tomterna mitt emot Nordic Wellnes. Bygget drar igång inom kort och den första restaurangen ska invigas före årets slut. Det har pratats en del om att ChopChop ska komma till Tuna, men det är inte aktuellt i dagsläget.

Jula

Jula ska bygga ett varuhus. De har dock inte lämnat in sin bygglovsansökan ännu så det är oklart hur deras bygg- och tidplan ser ut.

Gotska fastigheter

Här har vi ett fastighetsbolag som reserverat mark för att kunna bygga och hyra ut till olika verksamheter inom handel. I dagsläget finns det tyvärr inget vi får berätta, mer än att de har flera intresserade.

Microsoft

Det är en spännande utveckling där detta världsledande företag nu storsatsar på Sandviken, Valbo och Gävle. Byggtakten har trappats upp och på Tuna är de redan igång med bygget av den tredje datahallen. Det innebär att vi kommer se många fler byggarbetare i Sandviken framöver och flera av våra företag får jobb åt Microsoft vilket gynnar näringslivet. Det blir också fler fasta jobb allt eftersom datahallarna blir klarar.

 

Detta är vad vi kan berätta i dagsläget. Det kan kännas frustrerande att inte få veta mer och även att vi inte få berätta om alla planer och intressenter, men det är så mycket som kan ändras innan avtal är påskrivna. Vi är också noga med att respektera respektive företags planering och kommunikationsplaner.


Karta över handelsområdet på TunaFörstora bilden

Bilden är en skiss över den del av Tunaområdet som kallas för handelsområdet.