Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Enklare att hitta i naturen med ny digital guide för Gästrikland

Nu lanserar gästrikekommunerna, besöksnäringen och föreningen Naturkraft Gästrikland en gemensam guide för friluftslivsinformation. ”Intresset för friluftsliv har exploderat de senaste åren. Med gemensamma krafter förenklar vi nu möjligheten för alla att hitta sitt nästa friluftsäventyr”, säger projektledaren Kalle Bergdahl.

Genom att ladda ner Naturkartans app eller surfa till naturkartan.se kan invånare och besökare enkelt och kostnadsfritt ta del av en digital tjänst för att hitta leder för vandring, paddling eller cykling.

Förutom olika leder innehåller guiden information om bad- och rastplatser, hamnar längs kusten och naturreservat, men även besöksnäringens anläggningar som exempelvis boendeanläggningar, guideföretag och caféer.

Gästrikland har många fina möjligheter till olika friluftslivsäventyr och nu finns all information på samma ställe. Användare behöver inte leta i olika kanaler för att hitta det man söker, säger Kalle Bergdahl.

Kvalitetssäkrad information

Ett stort arbete har gjorts för att inventera, förbättra och finslipa all kartdata så att all information håller god kvalitet oavsett var i landskapet man befinner sig.

Bidra till att fler ger sig ut i naturen

Vi hoppas och tror att detta kommer bidra till att fler personer hittar ut i naturen. Genom Naturkartans filterfunktion kan man även hitta till platser som är anpassade för rullstol och barnvagn, säger Kalle.

Besök sidan eller ladda ner appen Naturkartan

Naturkartan Gästrikland - hitta ditt nästa friluftsäventyr.